Karşıyaka Danıştay Kararını Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka Danıştay Kararını Bekliyor

Karşıyaka Danıştay Kararını Bekliyor

KARŞIYAKA'nın en büyük hayallerinden biri olan 15 bin seyirci kapasiteli Karşıyaka Stadı için Danıştay'ın önümüzdeki günlerde vermesi beklanan kararını beklemeye başladı.

30.11.2016 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARŞIYAKA'nın en büyük hayallerinden biri olan 15 bin seyirci kapasiteli Karşıyaka Stadı için Danıştay'ın önümüzdeki günlerde vermesi beklanan kararını beklemeye başladı.

Yalı'daki eski İlçe Stadı'nın bulunduğu arazide yapımına başlanan tesisin ihalesini iptal eden Ankara 18'inci İdare Mahkemesi'nin kararına yapılan itirazı görüşen Danıştay'ın, 10 gün içinde nihai hükmünü verebileceği, yürütmeyi durdurma çıkma olasılığının yüksek olduğu öğrenildi. Hükmün bu yönde çıkması halinde normalde geçen nisan ayında tamamlanması planlanan tesiste inşaat çalışmalarınnın yeniden başlayacağı belirtildi. Yeni proje çizdiren Göztepe ihale sürecini beklerken Karşıyaka'nın da gözü Danıştay'a çevrildi.

NE OLMUŞTU

TOKİ tarafından 28 Ocak 2014'te gerçekleşen ihaleyi 54 milyon 88 bin TL bedelle kazanan Ali Acar İnşaat, belediyeden ruhsat alamamasına rağmen geçen yıl stadı ve kulüp binasını yıkıp altyapı çalışmalarını tamamlamıştı. Bu süreçte Karşıyaka Belediyesi de stat arazisindeki 2770 metrekarelik payını bedelsiz olarak Spor Bakanlığı'na devretmişti. Ancak geçen yıl Büyükşehir Belediyesi'nin, arazide parsel birleştirme işlemlerinin yapılmadığı, imar mevzuatına aykırılık gibi gerekçelerle açtığı dava üzerine mahkeme, hem Göztepe hem de Karşıyaka Stadı'nın ihalesini iptal etmişti. Dava, TOKİ, bakanlık, kulüpler ve inşaat firmaları tarafından Danıştay'a taşınmıştı.

HEDEF 3 MAÇTA 7 PUAN

Eyüpspor'a mağlup olan Karşıyaka'da teknik direktör Soner Tolungüç, ilk yarı sonuna kadar kalan 3 maçta en az 7 puan toplayıp devreyi 30 puanla bitirmek istediklerini söyledi. Son 3 haftada Etimesgut Belediyespor, deplasmanda 1461 Trabzon ve Menemen Belediyespor'la karşılaşacaklarını belirten Soner Tolungüç, "Şu anda 23 puanımız var. Kış şartları etkili olmaya başladı. Bu bölümde fizik gücü yüksek olan takımlar avantajlı olacak. Hazırlıklarımızı buna göre yapmalıyız" dedi.

Tesislerindeki ana sahası bakımda olan Karşıyaka, taktik antrenmanları Menemen'de yapıyor. Cezası biten golcü Can Erdem, arka adalesindeki kısmi yırtık nedeniyle bu hafta da dinlendirilecek. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karşıyaka Danıştay Kararını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement