Karşıyaka'nın Üniversite Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka'nın Üniversite Hayali Gerçek Oldu

Karşıyaka\'nın Üniversite Hayali Gerçek Oldu

Karşıyaka’yı, hem üniversite kenti haline getirecek hem de sağlık alanında markalaştıracak üniversite binasının temeli, görkemli bir törenle atıldı.

25.11.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka'yı, hem üniversite kenti haline getirecek hem de sağlık alanında markalaştıracak üniversite binasının temeli, görkemli bir törenle atıldı. Belediye Başkanı Akpınar, tarihe tanıklık ettiklerini belirterek "30 yıl, 50 yıl ya da 150 yıl sonra burada eğitim gören, bu kentte yaşayanlar bizi anacak" dedi.

Karşıyaka'nın yıllardır süren üniversite hayalini sona erdirmek isteyen Karşıyaka Belediyesinin Ege Üniversitesi ve hayırsever Ayşe Necla Karadavut'un katkıları ile Karşıyaka Devlet Hastanesi yanında inşa edeceği sağlık bilimleri fakültesi, meslek yüksek okulu, sağlık polikliniği, diş polikliniği ile çok amaçlı spor salonunun temeli törenle atıldı.

"TARİHE TANIKLIK EDİYORUZ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başta olmak üzere, Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, arsayı bağışlayan Ayşe Necla Karadavut, Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz ile dekanlar ve öğretim üyeleri, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Tarihe tanıklık edildiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Karşıyaka için çok tarihsel, önemli, gelecek için çok değerli, ölçülemez değerin temelini atıyoruz. Övünerek söylüyorum ki tarihe tanıklık ediyoruz. Bundan 30 yıl, 50 yıl ve 150 yıl sonra burada eğitim görenler, kentte yaşayanlar bizi anacak. Nasıl öğretmenler gününde bizi yetiştirenleri andıysak, burada eğitimini sürdürenler Karadavut bizleri anacaktır. İzmir Türkiye'nin simgesiyse, Karşıyaka o simgenin çağdaşlık, aydınlatma, bilim, sanat ve yaşama kültürüyle parlayan yıldızıdır" dedi.

"KARŞIYAKALILAR MUTLU OLDUĞU İÇİN ONURLUYUZ"

Karşıyaka'ya üniversite kazandırmaktan büyük heyecan ve gurur duyduklarını belirten Akpınar, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim en büyük ödülümüz Karşıyaka ve Karşıyaka halkının mutluluğudur. Onun için mutlu ve onurluyuz. Karşıyakalılar mutlu olduğu için onurluyuz. Aldığımız ödül her kesim tarafından destekleniyor. Karşıyaka'nın Filizleri Projesini daha da geliştirmek istiyoruz. Hedefimiz tüm Türkiye'deki ihtiyaç sahibi üniversitelilerin hiçbir cemaatin, tarikatın, örgütün, kimsenin baskısı altında kalmadan, özgür iradesiyle, halkın desteğiyle eğitimini sağlamasıdır. İhtiyaç sahibi olması, hiç kimsenin boyunduruğu altına girmesi anlamına gelmemelidir."

"YENİ FAKÜLTELER AÇACAĞIZ"

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da Ege Üniversitesinin pek çok üniversitenin garantörü konumunda olduğunu belirterek, "Karşıyaka'nın bir eğitim kenti olarak da gelişmesini düşünüyorduk. Bugün burada bir fidan dikiyoruz. 25 Kasım, bir eğitim başlangıcı, eğitim ormanının ilk fidanının dikilişi. Karşıyaka'ya birkaç daha fakülte açmak istiyoruz. O zaman Karşıyaka'ya devlet üniversitesi kurulmasının tohumlarını atmış oluruz" dedi.

"HAYIRLISI OLSUN"

Ayşe Necla Karadavut adına konuşan Aile Avukatı Süleyman Okay "Karadavut ailesinin katkıları ile hayata geçirdiğimiz 6'ncı eğitim kurumunun hepimize, Karşıyaka'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ise İzmir'in kalbi Karşıyaka'da böyle bir hizmeti görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

PROJE 18 AYDA TAMAMLANACAK

Karşıyaka'nın uzun yıllar beklediği üniversite hayali gerçeğe dönüştü. Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve bağışçı Karadavut Ailesi arasında imzalanan protokol sonrasında; uzun yıllar atıl kalan arazinin imar plan değişiklikleri yapıldı. Proje çizildi yapım aşamasına gelindi. Sağlık bilimleri fakültesi, meslek yüksekokulu, sağlık polikliniği, diş polikliniği ve çok amaçlı spor salonu inşaatı yaklaşık 18 ay sürecek. Protokole göre Devlet Üstün Hizmet Madalyasına sahip Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Anadolu Caddesi üzerindeki araziye, aile tarafından yüksek öğretim binası ve spor kompleksi inşa ettirilecek. Ege Üniversitesi burada sağlık bilimleri fakültesi ve buna bağlı meslek yüksek okulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kuracak. Spor kompleksi ise Karşıyaka Belediyesine tahsis edilecek; belediye ve üniversite tarafından ortaklaşa kullanılacak. Spor kompleksi ve üniversite binasına, Suat Cemile Balcıoğlu ismi verilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karşıyaka'nın Üniversite Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement