Karşıyaka Stadı İçin Çiğli Önerisi - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka Stadı İçin Çiğli Önerisi

TOKİ tarafından 28 Ocak'ta ihalesi yapılmasına rağmen inşaatına bir türlü başlamayan Karşıyaka Stadı için yeşil kırmızılı kulübün Başkanı Yeşil'den yeni bir öneri geldi.

17.10.2014 15:34  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 28 Ocak'ta ihalesi yapılmasına rağmen inşaatına bir türlü başlamayan Karşıyaka Stadı için yeşil kırmızılı kulübün 2'nci Başkanı Azat Yeşil'den yeni bir öneri geldi.

Yalı'daki eski stadın bulunduğu araziye 15 bin kişilik yeni stadın yapılmasına karşı çıkan Karşıyaka Belediyesi'nin dava açıp ruhsat vermemesi ve kamulaştırma sürecindeki sıkıntılar nedeniyle alternatif arayışına girdiklerini belirten Azat Yeşil, şunları söyledi:

"Biz stadın Yalı'ya yapılmasını istiyoruz ancak önümüze gücümüzü aşan sorunlar çıktı. Çözüm bulamadığımız için Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nin bulunduğu eski adıyla İstaysonaltı, yeni adıyla Ataşehir Mahallesi'ndeki Milli Emlak'a ait 45 dönümlük hazine arazisini önerdik. Bu alanın Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 5 dönümlük bölümü Gençlik ve Spor Bakanlığı'na satılabilir, ya da stat yapmak koşuluyla kullanım hakkı verilebilir. İnşaat 18 ayda biter. Yalı'daki stadın bulunduğu alana ise yüzme, basketbol ve tenis branşları için iki spor salonu yapılmasını istiyoruz."

Şehir plancısı ve mimar olduğunu hatırlatan Azat Yeşil, Karşıyaka'da en uygun araziyi bulduklarını ifade ederken şöyle konuştu

"Stat Örnekköy'e yapılsa ulaşım zor alacaktı, ancak Çiğli'deki bu alan otoban ve raylı sistem istasyonuna çok yakın. Rakip taraftarlar için de güvenlik sorunu yaşanmaz. Önerimizi TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, ihaleyi alan Acar İnşaat'ın sahibi Ali Acar'a ilettik. Artık uzlaşmamız gerekiyor. İhale şartnamesinde, 'Arsa yeri değiştirilebilir' maddesi yer alıyor. Stat kapasitesi ihaleye göre yine 15 bin kişilik olmak zorunda. Semt statlarının yanında İzmir'e büyük bir stat da yapılması lazım. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye'nin her yerinde müthiş statlar yaptı. İzmir kulüpleri statlarına kavuşmazsa, rakiplerin stat gelirlerinden elde edecekleri bütçelerle başa çıkamaz. Futbolumuz 15-20 yıl geriye gider. Maliyeti 75-80 milyon TL'yi bulacak bu stat için elimizdeki fırsatı kaçırmamalıyız." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karşıyaka Stadı İçin Çiğli Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement