Karşıyaka Stadı ya Çiğli'ye Yapılacak ya İptal Edilecek - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka Stadı ya Çiğli'ye Yapılacak ya İptal Edilecek

Karşıyaka'ya yapılması planlanan yeni stadın yeriyle ilgili tartışmalar yılan hikayesine dönerken 28 Ocak'ta gerçekleşen ihaleyi kazanan Ali Acar İnşaat'ın Genel Müdürü Ufuk Bekdemir, "Stat ya Çiğli'ye inşa edilecek ya da proje iptal olacak" dedi.

05.11.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka'ya yapılması planlanan yeni stadın yeriyle ilgili tartışmalar yılan hikayesine dönerken 28 Ocak'ta gerçekleşen ihaleyi kazanan Ali Acar İnşaat'ın Genel Müdürü Ufuk Bekdemir, "Stat ya Çiğli'ye inşa edilecek ya da proje iptal olacak" dedi.

Karşıyaka yönetiminin önerdiği Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nin yanındaki 40 dönüm araziyle ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda toplantı yapıldığını belirten Ufuk Bekdemir, "Arazinin konumu, yapısı, mülkiyet ve imar durumu masaya yatırıldı. Son kararı bakanlık verecek. Yeni stat, Yalı'daki kesinlikle mevcut Karşıyaka Stadı'nın yerine yapılmayacak. Çiğli'deki yeni araziye onay çıkmazsa bu ihale iptal olur" diye konuştu.

İhaleyi 54 milyon 88 bin TL bedelle kazandıklarını, nisan ayında Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) yer teslimini almalarına rağmen projeye başlayamadıklarını söyleyen Ufuk Bekdemir, şöyle devam etti:

"Mevcut Karşıyaka Stadı'yla ilgili ruhsat problemi ve açılan davalar var. Şartnameye göre arazi değişikliği yapılabilir. Biz Çiğli'deki araziye sıcak bakıyoruz. Çevresi açık ve boş bir alan. İnşaat, kısa süre içinde bitebilir. Sonuçta 2 yıllık inşaat süresi nisan ayında başladı ve zaman aleyhimize işliyor."

Geçtiğimiz haftalarda da Göztepe, yeni stadın Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine Uzundere'ye yapılması konusunda projeyi kazanan Doyap İnşaat ve bakanlıkla mutabık kalmıştı.

PROJEYE ENGEL YOK

Karşıyaka 2'nci Başkanı Azat Yeşil, Çiğli'deki yeni stat arazisine ilk kez hem hükümet, hem yerel yönetimler, hem TOKİ, hem de odaların sıcak baktığını söyledi. "Yalı Tesisleri'ndeki Karşıyaka İlçe Stadı'nda ısrar edersek proje iptal olacak" diyen Azat Yeşil, bu konuda şöyle dedi:

"Stat, Basmane Çukuru arazisine dönebilirdi. Böyle bir tehlikenin önüne geçmek için Çiğli arazisini gündeme getirdik. Bakanlık, TOKİ, yüklenici firma, belediyelerle görüşme halindeyiz. Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası da projeye olumlu bakıyor. Bu alanda ilgili dava, itiraz olmayacak." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karşıyaka Stadı ya Çiğli'ye Yapılacak ya İptal Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement