Karşıyaka Takımına Kurtalan'da Yapılanların Yankısı Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka Takımına Kurtalan'da Yapılanların Yankısı Sürüyor

Karşıyaka Takımına Kurtalan\'da Yapılanların Yankısı Sürüyor

Karşıyaka'nın Ziraat Türkiye Kupası 2'nci Eleme Turu'nda dün deplasmanda Bölgesel Amatör Lig ekibi Kurtalanspor'la oynadığı maçın son dakikalarda çıkan olaylar nedeniyle hakem Adem Ergülmüş tarafından tatil edilmesi, futbol dünyasında büyük yankı buldu.

24.09.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka'nın Ziraat Türkiye Kupası 2'nci Eleme Turu'nda dün deplasmanda Bölgesel Amatör Lig ekibi Kurtalanspor'la oynadığı maçın son dakikalarda çıkan olaylar nedeniyle hakem Adem Ergülmüş tarafından tatil edilmesi, futbol dünyasında büyük yankı buldu. Karşıyaka'nın başına gelenler daha önce Ege takımlarının Doğu ve Güneydoğu illerinde oynadığı müsabakalardaki olayları akıllara getirdi.

Karşıyaka Ziraat Türkiye Kupası 2'nci Eleme Turu'nda Kurtalanspor ile eşleşirken, kafile çıkması muhtemel olaylara önlem olarak önceki gün Diyarbakır üzerinden Batman'a giderek burada konakladı. Yeşil- Kırmızılılar, dün sabah maçın oynanacağı Kurtalan'a zırhlı araçlar eşliğinde gitti. Kurtalan İlçe Stadı'nda Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın da izlediği maç öncesi İstiklal Marşı polis aracının hoparlöründen çalındı. Tribünler bu esnada terör örgütü PKK lehine sloganlar attı. Karşıyakalı Taha'nın 67'nci dakikada kaydettiği gol sonrası asker selamı vermesiyle başlayan olaylar, Fall'ın 89'uncu dakikada skoru 3-1 yapan golüyle tırmandı ve maçın tatil edilmesine yol açtı.

Atılan taş ve kaya parçalarından kendilerini güçlükle koruyan Karşıyakalılar, olayları yatıştırmak için kullanılan gaz bombalarının arasında kaldı. Yeşil- Kırmızılı kafile olayların yatışmasından sonra zırhlı araçlar eşliğinde Diyarbakır'a ulaşıp, gece geç saatlerde İzmir'e dönebildi.

NECATİ'YE İKİNCİ ŞOK

Karşıyaka'nın en tecrübeli isimlerinden Necati Ateş, benzer bir kabusu 14 yıl önce de yaşadı. Altay'da profesyonel kariyerine adım atan Necati, henüz 21 yaşındayken olaylarla futbol tarihine geçen 13 Mayıs 2001'deki Diyarbakırspor- Altay deplasmanında forma giydi.

İki ekibin Süper Lig yarışında rakip olduğu karşılaşmada televizyon yayını yaptırılmadı. Otobüsleri taşlanan Altaylılar koridorlarda dayak yedi. Soyunma odasının elektriği kesildi, gazeteciler görüntü almamaları için bir odaya kilitlendi. Sahada futbolculara bilardo topları, sapanlarla taş ve bilyeler atıldı. Birçok Altay taraftarının yaralandığı karşılaşmayı ev sahibi ekip ilk yarıda attığı gollerle 3-1 kazandı.

TFF'DEN GEÇMİŞ OLSUN

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri, Kurtalan'da yaşanan olayların ardından Karşıyaka Başkanı Ali Erten'i arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulundu, bölgede oynanacak maçlarda daha dikkatli davranılacağını söyledi. Emniyet ve askeri personele teşekkür öden Başkan Erten, "Kurtalan da Türkiye'nin bir parçası ve orada maç oynamazsak olmaz. Terörün istediği de bu tür propagandalar. Ayrıca herkesi aynı kefeye koymamak lazım. Kurtalanspor'un başkanı ve yöneticileri maç öncesi otelimize kadar gelip kafileye yakın ilgi gösterdi. Kulüp olarak dünyanın her yerinde ülkemizi temsil ediyoruz ve olay yaşamıyoruz. Farklı ülkelerden 5 yabancı futbolcumuz var. Kendi ülkemizde yaşananlar üzücü. Spor sahada olmalı, barışa, dostluğa hizmet etmeli" dedi.

EGE TAKIMLARININ BAŞINA GELEN OLAYLAR

Yeşil- Kırmızılı ekibin başına gelenler yakın tarihte Ege takımlarının Doğu ve Güneydoğu illerinde oynadığı müsabakalarda yaşananları akıllara getirdi. İşte o olaylar:

Ziraat Türkiye Kupası'nda geçtiğimiz sezon 24 Eylül 2014'te Silopi'de oynanan ve 3-1 ev sahibi takımın üstünlüğüyle sona eren Cizrespor- Aydınspor 1923 karşılaşmasında Ege temsilcisi kabus dolu saatler geçirdi. Büyük olayların çıktığı müsabakanın bitiminde siyah-beyazlılar, ilçeye zırhlı araçların içinde terk edebildi. 2012-13 sezonunda ise deplasmanda oynanan Bingöl Belediyespor maçında adeta meydan savaşı yaşandı. Önce antrenmanda, sonra müsabaka bitiminde saldırıya uğrayan siyah-beyazlılar canlarını zor kurtardı.

Geçen sezon Aydınspor 1923'ten sonra Göztepe de kupada Cizrespor'la eşleşti. Yönetimle birlikte Cizre'ye giden sarı-kırmızılılar, dostluk mesajları vermek için hatıra atkıları bastırdı. Göztepeliler zırhlı personel taşıyıcılarla stada götürülürken taş ve havai fişeklerle saldırıya uğradı. Maçta İstiklal Marşı ıslıklandı, terör örgütü lehine slogan atıldı. Yaşanan gerilimler yüzünden oyun sık sık durdu. Cizrespor, son dakikalarda bulduğu gollerle müsabakayı 2-0 kazanıp adını gruplara yazdırdı. Bitiş düdüğüyle sahaya binlerce kişi girdi.

Spor Toto 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta 8 Aralık 2014'te oynanan Van Büyükşehir Belediyespor- Bergama Belediyespor maçında da olay vardı. Karşılaşmanın 84'üncü dakikasında skoru 2-2'ye getiren golü atan Bergamalı futbolcu Gökhan Çetinus, tribünlere asker selamı verince ortalık karıştı. Vanspor taraftarları bu harekete büyük tepki gösterirken, rakip takım futbolcularından Murat Yıldırım, Gökhan'a yumruk attı. Maçtan sonra üzerlerine tribünlerden yabancı maddeler yağan Bergamalılar, stattan zırhlı araçlarla ayrıldı.

Spor Toto 3'üncü Lig 2'nci Grup play off yarı finalinde geçen sezon golsüz biten Denizli'deki ilk maçın rövanşında Yeni Diyarbakırspor'a konuk olan Denizli Büyükşehir Belediyespor, olayların ortasında kaldı. Ev sahibi takımın 1-0 önde girdiği karşılaşmanın uzatma bölümünde penaltıdan bir gol kaydeden Denizli temsilcisi, skoru 1-1'e getirince tribünler sahaya indi. Denizli Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular kendilerini güçlükle soyunma odasına attı. Türkiye Futbol Federasyonu yarıda kalan müsabakayı 3-0 Denizli Büyükşehir Belediyespor lehine tescil etti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karşıyaka Takımına Kurtalan'da Yapılanların Yankısı Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement