Karşıyakalı Emre, Manş'ı Geçecek - Son Dakika
Güncel

Karşıyakalı Emre, Manş'ı Geçecek

Karşıyakalı Emre, Manş\'ı Geçecek

Cebelitarık Boğazı'nı yüzerek geçen Türkiye açık su yüzme şampiyonu Karşıyakalı sporcu Emre Erdoğan, şimdi de İngiltere ile Fransa'yı ayıran Manş Denizi'ni geçmeye hazırlanıyor.

13.07.2016 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cebelitarık Boğazı'nı yüzerek geçen Türkiye açık su yüzme şampiyonu Karşıyakalı sporcu Emre Erdoğan, şimdi de İngiltere ile Fransa'yı ayıran Manş Denizi'ni geçmeye hazırlanıyor.

Cebelitarık'ı geçen ikinci Türk yüzücü olarak zorlu parkuru 4 saat 40 dakikada tamamlayan 30 yaşındaki Erdoğan, Manş Denizi'ni daha önce Türk olarak 2 kadın takımı ve 5 solo yüzücünün geçtiğini belirterek, "Hem Cebelitarık hem de Manş'ı geçen ilk Türk yüzücü olmak istiyorum. İkisini başaran bir Türk henüz yok" dedi. Manş Denizi hedefi için 3 yıldır çalıştığını dile getiren Erdoğan, "Kışın Karaburun, Urla ve Alaçatı'da haftada 45 kilometre yüzüp, yaklaşık 30 saat spor yaptım. Manş'ta 35 kilometre yüzeceğim, zor olacak" diye konuştu.

Bu hedefini iyi ihtimalle 8.5 saatte, kötü ihtimalle 12.5 saatte tamamlayabileceğini dile getiren Emre Erdoğan şöyle devam etti:

"Kendimi hazır hissediyorum ama denizin sağı solu belli olmaz. İngiltere Boğaz Geçme Federasyonu, bana 16 Temmuz'dan 22 Temmuz'a kadar süre verdi. Hava koşullarına göre günü belirleyeceğim. Parkur İngiltere Dover'da başlayıp, Fransa Calais'te bitecek. Yüzücüler için Manş'ı geçmek, dağcıların Everest'e tırmanması kadar değerli. Bunu 1870'ten bu yana 1300 kişi başarmış. Su ısısı genelde 15 derece. Üzerimde sadece mayo ve gözlük olacak. Her hangi bir yere tutunmam yasak. Bir kılavuz tekne bana eşlik edecek. Bal, muz ve karbonhidrat ile besleneceğim. Sponsorum yok, en büyük destekçim ailem."

1912'DEN UĞURLAMA

1912 Karşıyaka Derneği, Manş Denizi'ni geçmeyi hedefleyen Karşıyakalı yüzücü Emre Erdoğan için, Yelken Tesisleri'nde uğurlama töreni düzenledi. Kulüp Başkanı Mutlu Altuğ'un da katıldığı etkinlikte Dernek Başkanı Ekber Göçer, yüzücü Emre'ye havlu ve bornoz hediye etti. Yeşil-kırmızılıların başarı dileği üzerine söz alan Emre, Karşıyakalı olmaktan gurur duyduğunu belirterek genç sporculara örnek olmak istediğini söyledi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karşıyakalı Emre, Manş'ı Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement