Karşıyakalı Kadınlar Güçlerini Birleştirdi - Son Dakika
Güncel

Karşıyakalı Kadınlar Güçlerini Birleştirdi

Siyasi ve sosyal arenada seslerini daha gür duyurmak için mücadele eden Karşıyakalı kadınlar, Kadın Gücü Derneği çatısı altında buluştu.

12.01.2015 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP eski Kadın Kolları Başkanı ve Karşıyaka Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nurşen Balcı'nın öncülüğünde kurulan dernek, hem sosyal yaşamda kadın haklarını savunacak hem de kapı kapı dolaşarak kadınları örgütlü mücadeleye davet edecek.

COŞKULU AÇILIŞ

Derneğin açılış töreni Karşıyaka Kent Restoran'da yapıldı. Törene, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve usta Gazeteci Uğur Dündar ile dernek üyeleri katıldı.

ÖRGÜTLÜ MÜCADELE

Kadın Gücü Derneği Başkanı ve CHP Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Nurşen Balcı "Derneğimiz; kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi için kuruldu. Eğitim, iş yaşamına katılım ve sosyal olaylara karşı bilinçlendirme çalışmaları bizim temel görevimiz olacak. Çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetlerle, kadınlarımızla omuz omuza yol alacağız" dedi.

KOL KOLA YÜRÜYECEĞİZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Kadın haklarının tek ve en büyük savunucusu olan bir siyasi partinin mensubu olduğumuz için mutluyuz. Ancak bugün öyle bir noktaya gelindi ki artık kadın kapının eşiğinde bile duramıyor. Mücadelenizde, sizinle birlikte kol kola girip yol yürüyeceğimize emin olabilirsiniz. Siyaset yaşamına yön verecek kadroları burada çıkaracağımıza inanıyorum" dedi.

KADIN HAKLARI KORUNMALI

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da kadınların sosyal ve kültürel yaşamda daha fazla söz sahibi olması gerektiğini söyledi. Çıray "Kadınlar, Türk toplumunun gelişmesi ve daha aydınlığa ulaşması için en önemli etkendir. Bu yüzden toplumun tüm dinamiklerinde kadının yerini ayrı tutmalı, haklarını korumalı ve geliştirmeliyiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karşıyakalı Kadınlar Güçlerini Birleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement