Karslı Gazeteciler Arü'yü Gezdi - Son Dakika
Yerel

Karslı Gazeteciler Arü'yü Gezdi

Kars'ta görev yapan gazeteciler, Ardahan Üniversitesi'ni (ARÜ) gezdi.

19.11.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta görev yapan gazeteciler, Ardahan Üniversitesi'ni (ARÜ) gezdi.

Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, daveti üzerine üniversiteye gelen ajans, gazete ve televizyon temsilcileriyle üniversite yerleşkesindeki Yenisey Konukevin'de bir araya geldi.

Burada gazetecilerle bir süre sohbet eden Korkmaz, üniversitenin gelişimi hakkında bilgi vererek, logonun tanıtımını yaptı.

Dünyanın gün geçtikçe büyüdüğünü belirten Korkmaz, coğrafya üzerindeki kardeşleriyle birleşmeleri halinde bölgede güçlü olabileceklerini söyledi.

Komşularla iyi geçinilmesi ve sınırların açılması gerektiğini ifade eden Korkmaz, "Bu coğrafyada aynı kaderi yaşıyoruz. Kaderini yaşadığımız bir coğrafya üzerinde iyi işler yapmalıyız" dedi.

Korkmaz, şöyle konuştu:

"Aklı ve bilimi rehber edinerek dünyayı yeniden okumalıyız. Rektör olarak atandığım zaman Üniversiteler Birliği kurmayı çok istiyordum. Üniversitelerde gençleri birleştirmemiz gerekiyor. İran'dan, Gürcistan'dan gençler burada okumalı. Bizden gidip orada okumalı. Biz İran'ı, Gürcistan'ı düşman bilmemeliyiz. Biz Papua Yeni Gine'ye portakal satmaya çalışıyoruz, İran'a satamıyoruz. Dünya birleşerek büyürken, bizim parçalanarak küçülmeye doğru meyletmemiz, parçalanmayı öngören insanlara, fikirlerle iltifat etmemiz, geleceğimiz için iyi değil."

Korkmaz, başkanlığını yaptığı Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin bu endişelerin bir sonucu olarak kurulduğunu belirterek, birliğin logosunda yedi renk bulunduğunu ifade etti.

Korkmaz, şöyle devam etti:

"Bu renklerin her biri, bu 7 üniversitenin logosundaki renklerin birinden alındı. Birlikte Türkiye'den Ardahan, Kafkas, Iğdır ve Artvin üniversiteleri, Gürcistan'dan Ahıska ile Nahçıvan'dan Nahçıvan Devlet üniversiteleri bulunuyor. Birlik 2009 yılında kuruldu. Bu sayede öğrenciler arasında çok iyi birlik oluştu. Gelecekte daha güçlü bir Kafkasya kurmak için daha güçlü üniversitelerimiz olması gerekiyor."

Korkmaz, konuşmasının ardından gazetecilere üniversite yerleşkesini gezdirdi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karslı Gazeteciler Arü'yü Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement