Kartal Belediyesi Yeni Hizmet Binası Açılışı - Son Dakika
Güncel

Kartal Belediyesi Yeni Hizmet Binası Açılışı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyaset bir kavga alanı değildir.

12.04.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyaset bir kavga alanı değildir. Siyaset zenginleşme aracı da değildir. Bütün dünyada siyasetin varlık nedeni topluma hizmet etmektir" dedi.

Kartal Belediyesi'nin yeni hizmet binası, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle açıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, siyasetin bir kavga alanı olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Siyaset zenginleşme aracı da değildir. Bütün dünyada siyasetin varlık nedeni topluma hizmet etmektir. Siyasal partiler toplumlara nasıl hizmet edeceklerini anlatırlar. Vatandaş da ona göre oyunu kullanır. Ama eğer siyaseti siyasetçinin zenginleşmesi üzerine kurarsanız kaybeden vatandaş olur. Eğer bugün 6 milyon 200 bin insanımız işsizse 17 milyon insanımızın aylık geliri 200 liranın altındaysa siyaset kurumuna büyük görev düşüyor. Siyaset kurumu halkın dini ile ibadeti ile inancı ile uğraşmaz. Siyaset kurumu halkın etnik kimliği ile uğraşmaz. Siyaset kurumu halkın yaşam tarzı ile uğraşmaz. Bunlar ayrı şeyler. Kişinin etnik kimliği, kişinin inancı, kişinin yaşam tarzı onun onurudur. Ona siyaset kurumu müdahale etmez. Etmemelidir zaten. Eğer birisi işsizse siyasetçinin görevi ona iş bulmaktır. Eğer birisi yoksulsa onun yoksulluğunu gidermektir. Eğer bunu yapabilirsek bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi, gerçek anlamda siyaseti getirmiş oluruz. Bizim amacımız bu."

Gerginlik ve kavga istemediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kavga istemiyoruz ama birisi yanlış yaptığı zamanda birisinin, 'Arkadaş sen yanlış yapıyorsun' deme hakkının olması lazım. Demokrasi bunun üzerine inşa edilmiştir. Neden kavga ediyoruz? Hangi gerekçe ile kavga ediyoruz? Bunları bir tarafa bırakmalıyız. Tümünü bir tarafa bırakmalıyız. Siyaset bir dayanışmadır. İnsanız hepimiz. Komşumuz açken rahat uyuyabilir miyiz? Böyle bir şey olabilir mi? Önce komşumuzun kimliğine mi bakacağız ona yardım etmek için? İnancına mı bakacağız ona yardım etmek için? Yaşam tarzına mı bakacağız ona yardım etmek için? Hayır kesinlikle hayır." değerlendirmesinde bulundu.

Bu dönem kardeş belediyeciliği başlattıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bazı belediyelerimiz var imkanları sınırlı. Bütçeleri sınırlı. Ne yapıyor Kartal belediyemiz? Bakın 2 tane iş makinesi bağışladı. Ne yapıyor Belediye Başkanı Erzincan'da? Kendi özel işi için mi kullanacak? Hayır. Oranın çöpünü toplayacak. Oranın halkına hizmet edecek. Diyecek ki 'Ben yalnız değilim. İstanbul'da bir belediye başkanı var, İstanbullular seçti ve İstanbulluların bir eli, bir gölgesi bizim üzerimizde. Bize yardım ediyor.' Toplumsal dayanışmayı sağlıyoruz. Huzuru sağlıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Kartal Belediyesi'nce "Kardeş Kentler" dayanışması kapsamında Erzincan'ın Altınbaşak ve Çağlayan belediyelerine bağışlanan birer çöp toplama aracı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından Altınbaşak Belediye Başkanı Haydar Polat ve Çağlayan Belediye Başkanı Çetin Çay'a teslim edildi.

Araç tesliminin ardından Kartal Belediyesi yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, burayı gezdikten sonra, belediye personeli ile yemek yedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kartal Belediyesi Yeni Hizmet Binası Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement