Kartal'da 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Kartal'da 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği törende dünyanın farklı coğrafyalarından gelen çocukları, ilçedeki çocuklarla bir araya getirdi.

23.04.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği törende dünyanın farklı coğrafyalarından gelen çocukları, ilçedeki çocuklarla bir araya getirdi.

Kartal Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz ve ilçe üst düzey yöneticilerinin katıldığı Atatürk anıtına çelenk koyma töreniyle başladı. Sonra Kartal meydanında hazırlanan etkinliklere geçildi. Belediye bünyesinde kreş öğrencilerinin düzenlediği gösteri ve Kartallı çocukların katılımıyla şenlik havasında geçen kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

"ÇOCUKLARIMIZLA BU BAYRAMI BAYRAM İÇERİSİNDE KUTLUYORUZ"

Çocukların 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Kartal Belediye Başkanı Başkan Altınok Öz, "23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu yani demokrasinin kurulduğu bir günde bu işi sadece milli eğitime bırakmak, cumhuriyeti ve demokrasiyi biraz dışlamak demektir. Dolayısıyla 23 Nisan, 29 Ekim kadar önemli ve değerli. İnsanın özgür birey olması toplumların kendi geleceğini kendi insanlarının tayin etmesi açısından 7 Haziran'daki seçimin demokrasi, kendini belirleyebilme açısından ilk adımı olan, bunun hem var hem yok sayılması çok doğru bir şey değil. Biz de halkımızla, çocuklarımızla bu bayramı bayram içerisinde kutluyoruz" dedi.

ANNE VE BABALAR COŞKUYA ORTAK OLDU

Kartal Belediyesi'nin ilçede hizmet veren 11 ayrı kreşinde eğitim-öğrenim gören kreş öğrencileri de sundukları koro gösterisiyle beğenildi. Etkinlik kapsamında Atatürk'ün hayatının anlatımı, kreş jimnastik grubu, İngilizce koro ve belediye halk oyunları ekibi de sırasıyla sahneye çıktı. Çocuklarını da alarak Kartal meydanındaki kutlama törenine gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkuya ortak oldu.

DÜNYA ÇOCUKLARI VE KARTALLI ÇOCUKLAR EL ELE

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kartal'daki etkinliklere katılmak için dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye'ye gelen çocukların folklor gösterisi de beğenildi. Malezya, Kırgızistan Arnavutluk'tan gelen çocuklar kendi kültürlerini yansıtan gösterileriyle sahne aldı. Yabancı uyruklu çocuklar izleyenler tarafından tam not aldı.

ÇOCUKLAR BAYRAM COŞKUSUNU DOYASIYA KUTLADI

Etkinlik kapsamında Kartal meydanına kurulan oyun gruplarının yanı sıra 9D sinema gösterimi, illüzyon ve animasyon gösterisi, yüz boyama, uçurtma atölyesi, pamuk şeker, maskot bando, masal kahramanları da çocukların eğlencesine katkı sağladı. Etkinliğe katılan çocuklar gün boyu kendileri için düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde doyasıya eğlendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartal'da 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement