Kartal'da Kaybolan Beratcan'ın Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Güncel

Kartal'da Kaybolan Beratcan'ın Öldürülmesi Davası

Kartal'da kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün ölümüne ilişkin, servis şoförü Ersin Kaşıkçı ve anne Türkan Karakütük'ün yargılanmasına devam edildi.

07.12.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal'da kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün ölümüne ilişkin, servis şoförü Ersin Kaşıkçı ve anne Türkan Karakütük'ün yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ersin Kaşıkçı ile tutuksuz sanık anne Türkan Karakütük ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Haluk Azkın, önceki celse sanıkların telefon HTS kayıtlarının istenmesine ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı'na yazılan müzekkerenin ıslak imza olmadan gönderildiğinden kurum tarafından geri çevrildiğini, yeniden yazılan müzekkereye ise henüz cevabın gelmediğini tutanağa geçirdi.

Sanık Türkan Karakütük hakkındaki adli kontrolle ilgili sorunlara ilişkin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne yazı yazıldığını belirten Başkan Azkın, Karakütük'e yönelik, "Denetimli serbestlik görevlilerine sorun çıkardığın, kapıdan kovduğun, küfür ettiğin söylendi. Neden sorun çıkarıyorsun görevlilere." şeklinde soru yöneltti.

Türkan Karakütük de, herhangi bir zorluk çıkarmadığını belirterek, "Çocuğumla aralarında geçen olumsuz diyalog sebebiyle tutanak tuttular. Ben bildirdiğim adreste kalıyorum ve imza atmaya gidiyorum. Hakkımdaki adli kontrole uyuyorum." şeklinde yanıt verdi.

Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Azkın, Türkan Karakütük'e bir daha böyle bir zorluk çıkarması halinde tutuklama kararı vereceği ihtarında bulundu.

Baba Ergün Karakütük'ün avukatı Hicran İlhan da, sanık Türkan Karakütük'ün tutuklanmasını talep etti.

Sanık Türkan Karakütük'ün avukatı Arzu Doğan da, müvekkilinin denetimli serbestlik görevlilerine herhangi bir olumsuz davranışı olmadığını savunarak, "Müvekkilimin oğlunun bu olay nedeniyle psikolojisi bozulduğu için görevlilere tepki göstermiştir. Baba Ergün Karakütük'ün sanıklar arasındaki ilişkiyi bildiğini geçen celse söylemiştik. Ergün Karakütük bu ilişkiyi müvekkilime yönelik şantaj olarak kullanıp Türkan'ın tüm faturaları ödemesini sağlamıştır. Bunun karşılığında da ilişkiye ses çıkarmamaktadır. Buna ilişkin faturaları sunuyoruz. Ayrıca Türkan Karakütük'ün eşi Ergün Karakütük ile mesajlaştığı telefonu da sunuyorum. Bu mesajların da tespitini talep ediyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Türkan Karakütük'ün tutuklanması yönündeki talebin reddine karar verdi.

Sanık Ersin Kaşıkçı'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanık Türkan Karakütük'ün avukatı tarafından sunulan cep telefonunun bilirkişiye gönderilerek içerisindeki mesaj kayıtlarının dökümünün rapor halinde sunulmasının istenmesine hükmetti.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

Olayın geçmişi

Kartal'da ilkokul öğrencisi Beratcan Karakütük'ün 9 Mart'ta okuldan çıktıktan sonra eve dönmemesi üzerine ailesi polise kayıp müracaatında bulunmuş ve arama çalışması başlatılmıştı. Beratcan'ın cesedi, 23 Mart'ta Tuzla Tepeören'deki ormanlık alanda bulunmuştu.

Beratcan'ın ölümüne ilişkin aranan servis şoförü Ersin Kaşıkçı, Gaziosmanpaşa'da düzenlenen operasyonda yakalanmış, servis şoförünün ifadeleri doğrultusunda, Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük de gözaltına alınmıştı.

Kaşıkçı, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmış, anne Türkan Karakütük ise adli kontrol hükümleri uygulanarak, serbest bırakılmıştı. Hakimlik, Türkan Karakütük'ün Bakırköy Kadın Sığınma Evine yerleştirilmesine ve orayı terk etmemesine karar vererek, yurt dışına çıkışını da yasaklamıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Beratcan'ı öldürdüğü gerekçesiyle servis şoförü Ersin Kaşıkçı hakkında "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük hakkında da "kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kartal'da Kaybolan Beratcan'ın Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement