Kartal'da Kurbanlık Satış ve Kesim Alanları Hazır - Son Dakika
Güncel

Kartal'da Kurbanlık Satış ve Kesim Alanları Hazır

Kartal\'da Kurbanlık Satış ve Kesim Alanları Hazır

Kartal Belediyesi, vatandaşların daha hijyenik ve güvenli bir Kurban Bayramı geçirebilmeleri için dizayn edilen kurban satış ve kesim alanındaki hazırlıklarını tamamladı.

23.09.2014 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Belediyesi, vatandaşların daha hijyenik ve güvenli bir Kurban Bayramı geçirebilmeleri için dizayn edilen kurban satış ve kesim alanındaki hazırlıklarını tamamladı.

Kartal Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların daha temiz ve güvenli bir Kurban Bayramı geçirebilmeleri için Sanayi Caddesi Eski Mutlu Akü Fabrikası Arazisi (Kartal Yunus mevkiinde eski çimento fabrikası üst tarafı) ve Cevizli Mevkii belediye arazisinde (Köroğlu caddesi ve Saraylar caddesi kesişiminde) kurban kesim ve satış alanları oluşturuldu.

KESİMHANELERDE EN SON TEKNOLOJİ KULLANILACAK

Kartal'da kurulan kurban satış ve kesim alanlarında raylı sistem ile çalışan mobil kesim ünitesi yer alacak. Vatandaşlar, pazardan aldıkları kurbanlıkları aynı alan içinde yer alan kesim ünitelerinde uygun koşullarda ve zahmetsiz bir şekilde kesebilecek. Kurban kesiminin doğru yöntemlerle yapılması ve herhangi bir sağlık probleminin yaşanmaması için kesim işlemi usta kasaplar tarafından gerçekleştirilecek.

KESİM ESNASINDA VETERİNERLER DE GÖREVLİ

Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından da kurbanlık hayvanlar muayene ediliyor. Kurbanlıklar denetlendikten sonra verilen rapor sonucuna göre vatandaşların belirlenen alanlara girmesine izin veriliyor. Kontrolü yapılmayan ve kulaklarında küpe olmayan kurbanlıklar ise alana alınmıyor. Kartal Belediyesi Zabıta ekipleri de kurban satış alanlarında hazır bulunuyor.

Kartal Belediyesi Zabıta ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kurban satış ve kesim yerlerinde denetimlerine Kurban Bayramı süresince devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kartal'da Kurbanlık Satış ve Kesim Alanları Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement