Kartalkaya'da Yarı Yıl Tatili Bereketi - Son Dakika
Güncel

Kartalkaya'da Yarı Yıl Tatili Bereketi

Kartalkaya\'da Yarı Yıl Tatili Bereketi

Bolu'da Köroğlu Dağları'nın zirvesinde bulunan kayak merkezi Kartalkaya yarı yıl tatili nedeniyle kayak tutkunlarının akınına uğrarken 15 günlük tatil süresince oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

07.02.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da Köroğlu Dağları'nın zirvesinde bulunan kayak merkezi Kartalkaya yarı yıl tatili nedeniyle kayak tutkunlarının akınına uğrarken 15 günlük tatil süresince oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan kayak merkezi Kartalkaya yarı yıl tatilinde tatilcilerle doldu. 2 bin yatak kapasiteli kayak merkezinde bulunan 5 otel 15 günlük tatil boyunca yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Köroğlu Dağları'nın zirvesinde bulunan 2 bin 200 rakımlı Kartalkaya, yarı yıl tatilinde sezonun en yoğun dönemini geçirdi. Tatilciler, tatil boyunca Türkiye'nin en uzun pistlerine sahip kayak merkezinde kayak yapmanın keyfini çıkardı. Telesiyejlerle zirvelere çıkan tatilciler karla kaplı dev çam ağaçlarının oluşturduğu etkileyici manzara eşliğinde kayak yaptı. Bazı tatilciler de kayak tutkunları için oluşturulan alanlarda snowboard yapmanın heyecanını yaşadı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kartalkaya'ya gitmek isteyen tatilciler yollarda zor anlar yaşadılar. Kar lastiği olmayan çok sayıda araç yolda kalırken zincir takarak yollarına devam etti. Son 10 yılın en verimli dönemini geçirdiklerini belirten Grand Kartal Otel'in sahibi Emine Murtezaoğlu Ergül, şöyle dedi:

"Yarı yıl tatilinin sona ermesine rağmen yoğunluk devam edecek. Bu sene Kartalkaya'ya ilgi çok fazla. Kar zamanında ve çok yağdı. Hava sıcaklığı ve kar da kayak için elverişli oldu. Tatilcilerin Mart ayı sonuna kadar Kartalkaya'ya geleceğini düşünüyorum. Oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Yarın yarı yıl bitiyor ama bizim otelimiz yine de tam dolu olarak devam ediyor. Vatandaşlar Ankara'dan 2, İstanbul'dan ise 3 saatte kolayca gelebiliyor. Yolu biz kendimiz açıyoruz, İl Özel İdaresi de özellikle bu sene bizlere çok yardımcı oldu. Kar lastiği ve zincir olduğu takdirde tatilciler rahatça Kartalkaya'ya ulaşabilir." - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kartalkaya'da Yarı Yıl Tatili Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement