Kartepe Belediyesi Haziran Meclisi Toplandı - Son Dakika
Güncel

Kartepe Belediyesi Haziran Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki, belediye meclisi Haziran ayı toplantısında 13 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

03.06.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediye Meclisinin Haziran ayı 1. birleşim 1. oturumunu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında meclis üyeleri Mine Koç ve Salih Aydın dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Başkan Üzülmez, haziran ayındaki önemli gün ve haftalara değindiği açılış konuşmasında 5-11 haziran tarihleri arasında kutlanacak Çevre Haftası çerçevesinde 6 Haziran Cuma günü Eşme Sahili'nde ve 8 Haziran Pazar günü Kuzuyayla Mesire Alanı'nda yapılacak çevre yürüyüşlerine tüm Kartepelileri ve meclis üyelerini davet etti. Haziran ayının üçüncü pazarı kutlanan Babalar Gününü de kutlayan Başkan Üzülmez, "Tüm aile babalarının gününü kutlarım. Anneler gibi babalarımızı da Allah başımızdan eksik etmesin" dedi.

Bir önceki aya ait tutanak özetlerinin oylanmasının ardından meclis üyelerine Cengiz Dalkıran'ın Park ve Bahçeler Müdürü olarak atanması ile ilgili bilgilendirme yazısı okundu. Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında www.kartepe.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye Meclis toplantısında meclis üyeleri, gündemde yer alan Plan Proje Müdürlüğü'nün Uzuntarla ve Suadiye mevkii ile Kartepe ve Kazakburun planlama bölgelerindeki imar planı değişikliğine yapılan itirazlarla ilgili imar komisyonu raporları ile Zabıta Müdürlüğü'nün "Hayvan barınakları ve kanatlı hayvan kümeslerinin, belediyemiz imar planlarında tarım alanı olarak gözüken alanlara taşınması hakkında ek süre talebi" ile ilgili çevre komisyon raporunu görüşerek karara bağladı.

Meclis üyeleri meclise gelen teklif yazılarının görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havalesini oy birliği ile kabul etti. Kartepe Belediyesi'nin hizmet odaklı yönetim anlayışıyla yoluna devam etmesi için kurulması gereken yeni müdürlükler olan İşletme Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü birimlerinin kurulması ve bu birimlere kadro ihdası yazıları da oy birliği ile meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Teklif yazıları arasında yer alan tam zamanlı sözleşmeli avukat çalıştırılması ve ücretinin de belirlendiği Haziran meclisini Başkan Üzülmez, katılım göstererek destek veren meclis üyelerine teşekkür ederek oturumu kapattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Belediyesi Haziran Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement