Kartepe Belediyesi'nden "Bilinçli Aile" Vurgusu - Son Dakika
Güncel

Kartepe Belediyesi'nden "Bilinçli Aile" Vurgusu

Kartepe Belediyesi\'nden "Bilinçli Aile" Vurgusu

Toplumun ve aile yapısının korunması yönünde etkinlikler gerçekleştiren Kartepe Belediyesi, "Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik" konulu konferans ile ebeveynlere mesaj vermeye devam etti.

23.03.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Arslanhan'ın ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği konferansta verdiği bilgileri katılımcılar pür dikkat dinledi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Cansız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Pirelli Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Güzeldal, KİMMED Başkanı Hasan Meral, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile ilçe halkı hazır bulundu.

Kartepe Belediyesi ev sahipliğinde gündüz seansında KİMMED ve Pirelli Anadolu Lisesi desteğinde öğrencilere sohbet tadındaki anlatımı ile katılımcıların beğenisini kazanan Arslanhan, gençlere başarı konusunda amaç belirlemeleri gerektiğini vurgularken dikkat çekici başarı hikayelerinden örnekler verdi, teknolojinin yanlış kullanımı, sosyal medyanın zararlarına ilişkin güncel örneklerle modern zamanda yitirdiğimiz değerlere dikkat çekti.

Konferans sonunda Arslanhan'a verdiği bilgiler için teşekkür eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Milli ve manevi duygular yüklü bir hafta yaşadık. Bugünün Türkiye'sini hep aynı zanneden, bi haber gençlerimiz var. Bu güzel ülkenin o makus tarihini anlamayan, bilgisayar klavyesi ile telefon tuşu arasına sıkıştırılmış sanal dünyada yaşıyor bazı gençlerimiz. Bazı gerçeklerin üstünü örterek kapatmamak lazım. Farkında olmadan hayat geçiyor. İşte bu akşam bu farkındalığı bize tekrar hatırlattığı için hocamıza teşekkür ediyorum. Bizler de bizi biz yapan milli ve manevi duyguları yaşadığımız bu günlerle tarihiyle, maneviyatıyla bunları hatırlatacak etkinliklerle bundan sonra da siz Kartepelilerle olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kartepeliler Salona Sığmadı

Akşam seansında gençlerle ve ailelerle buluşan Sıtkı Arslanhan, salonu dolduran konuklarına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Türk toplumunun ataerkillikten çocuk erkil toplum haline geldiğine değinen Arslanhan, "Ben çocuklarımı Filistinli bir yetim çocuğu ne kadar seviyorsam, o kadar sevmeye çalışıyorum. Sevin ama bu çocukların size Allah'ın bir emaneti olduğunu unutmayın. Emanete ihanet etmeyin. Ona göre yetiştirin, yarın siz olmadığınız zaman ayakta durabilecek gençler olsunlar" dedi.

Çocuklara hayır demeyi öğrenin, diyen Arslanhan, "Çocuklarımız bizi parmaklarında oynatıyor" dedi. Peygamberimizin sahabının ve Fatih Sultan Mehmet gibi şahsiyetlerin küçük yaşta aldığı sorumlulukları örnek göstererek, bugün gelinen noktada genç neslin kullandığı cümleleri eleştiren Arslanhan, ebevenlere "Çocuklarınızla arkadaş olmayın anne baba olun" önerisinde bulundu. Televizyon bağımlılığı nedeniyle aile hayatının yozlaşma noktasına geldiğini ifade eden Arslanhan, "Aynı odada birbirinden habersiz televizyon karşısında hipnoz olmuş başka bir millet yok" dedi.

Toplumumuzun kaybolan değerlerinin hatırlanması, bu değerleri yeniden gündeme getirebilmemiz ve daha sağlıklı, ilkeli nesiller yetiştirebilmemiz için nelere dikkat etmemiz konusunda ilçe halkını aydınlatan Arslanhan'a verdiği bilgiler için teşekkür eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, günün anısına konuşmacıya çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Belediyesi'nden 'Bilinçli Aile' Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement