Kartepe'de Eller Semaya Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de Eller Semaya Açıldı

Kartepe\'de Eller Semaya Açıldı

Kartepe Müftülüğü'nün düzenlediği ve Kartepe Belediyesinin destek verdiği Kadir Gecesi Özel Programı'nda ilçe halkı ellerini semaya açıp bol bol dua etti.

06.08.2013 09:26  Güncelleme: 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi, ramazan etkinliklerine Arslanbey Atakent Mahallesinde devam etti. Ramazan ayının 26. Günü Atakent Abdülhamithan Cami avlusunda kurulan iftar sofralarında mahalle sakinleri ile iftar açan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Bedenin imtihanı oruç ibadetinin yerine getirildiği, sosyal yardımlaşmanın ve paylaşmanın arttığı birlik ve beraberlik ruhunun canlandığı bu müstesna dilim olan Ramazan'ın da sonuna yaklaştık. Kadir Gecesini hep birlikte idrak edeceğimiz bu gecede Yüce Rabbim hepimizin dualarını ve tövbelerini kabul etsin. Allah bayramlara eriştirsin" dedi.

İhtişamlı yapısı ile Arslanbey Atakent Mahallesi'nde ibadete açılan Abdülhamithan Camii'nde düzenlenen Kadir Gecesi ihya programına ilçe halkı da yoğun ilgi gösterdi. Gecede Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker'in yanı sıra Ak Parti Kartepe İlçe Teşkilatı yöneticileri, mahalle muhtarları, cami dernek yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcıları ile mahalle sakinleri hazır bulundu.

Kartepe Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu'nun konseri ile başlayan programda İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, Kadir Gecesi ve Kur'an-ı Kerim konulu sohbetinde, gönlün huzuru bulmasının yolunun Allah'ın kitabı olan Kur'an-ı Kerim'den geçtiğine dikkat çekti. Müftü Gülşen, "İhtiyaç olduğunda bizi desteklemesi ve çalışma şevkimizi artırdığı için Kartepe Belediyesi'ne de teşekkür ederim" dedi.

İhya gecesinde Sakarya İl Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Civelek, Başiskele Vaizi Muhammet Yıldız, Darıca Hacı Ali Rıza Cansu Kuran Kursu Öğretmeni Süleyman Başkan, İzmit Fevziye Camii imam hatibi Faruk Çoban, Sarımeşe Camii imam hatibi Yakup Şimşek ve İzmit İmam Hatip Lisesi Emekli Meslek Dersleri öğretmeni hafız Recep Çalışkan okudukları Kur'an-ı Kerim'ler ile renk kattılar. Okunan Kur'an-ı Kerim'lerin meallerini Köseköy Tepecik Camii imam-hatibi İsmail Pelit verdi.

Kadir Gecesi Özel Programı Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Şaban Apaydın'ın yaptırdığı dua ardından son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'de Eller Semaya Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement