Kartepe'de Estetik Alt Geçitler - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de Estetik Alt Geçitler

Kartepe\'de Estetik Alt Geçitler

Kartepe Belediyesi ilçedeki tüm alt geçitleri kent estetiğine uygun hale getirmek için yaptığı çalışmaları tamamladı.

21.08.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü Kent Estetiği Birimi çalışmaları kapsamında yürütülen ilçedeki alt geçitlerin fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve aydınlatılmasının yapılması işleri tamamlandı. Kent estetiğinin ön planda tutulduğu proje çalışmasında ortak kullanım alanı olan alt geçitlerin kullanım alanları geliştirilerek estetik bir hale getirildi.

Özellikle transit geçişin yaşandığı karayolu ve demiryolu güzergahındaki 21 adet alt geçitte uygulanan proje çalışması ile vatandaşların güvenli bir şekilde bu alanları kullanmasına imkan sağlandı.

Kent estetiğine uygun kamusal alanları vatandaşların kullanımına sunma hedefiyle yürütülen proje ile ilçedeki alt geçitler boyandı, aydınlatılması sağlandı, alt geçitlere mermer malzeme üzerine vektörel oranlarına uygun kurum kimliğini yansıtacak şekilde Kartepe logosu da takıldı.

Kent kültürü ve kentlilik bilinci konusundaki çalışmaları çok boyutlu ele aldıklarını belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "İlçemiz sınırlarındaki görsel algı ve işlevsellik de bunlardan biri. İstasyon mahallemizdeki bir kamusal alan ile aynı amaçla Eşme mahallemizde kullanılan yerlerde bütünlük algısı yaratılarak, Kartepe çağrışımının pekiştirilmesini hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'de Estetik Alt Geçitler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement