Kartepe'de Kar Kalınlığı 40 Santimetreye Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de Kar Kalınlığı 40 Santimetreye Ulaştı

Kartepe\'de Kar Kalınlığı 40 Santimetreye Ulaştı

Kartepe'de önce zirveye, daha sonra daha alçak kesimlere doğru inmeye başlayan kar, otel ve kayak bölgesinde bugün 40 santime ulaştı.

26.11.2014 13:27  Güncelleme: 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samanlı Dağları'nın 1850 metrelik çirveziyle bölgedeki en yüksek kesimi olan Kartepe'de önce zirveye, daha sonra daha alçak kesimlere doğru inmeye başlayan kar, otel ve kayak bölgesinde bugün 40 santime ulaştı. Otel yetkilileri kar yağışının aynı şiddette devam etmesi halinde hafta sonuna kadar kar kalınlığının 80 santimi bulabileceğini, bu kalınlık gerçekleştiğinde de hafta sonu kayak pistlerini açabileceklerini söyledi.

İstanbul'a yakınlığının yanı sıra ulaşımın çok kolay olması nedeniyle Kartepe'de Otel Bölgesi beyaza bürününce hafta için konaklamak için gelen ve günübirlik karın keyfini çıkartmak isteyenlerin akınına uğruyor.

Kartepe Green Park Otel Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yıldız otel bölgesinde yoğun kar yağışı olduğunu söyleyerek konuşmasına söyle devam etti

Kartepe'de 40 santime ulaştı kar yağışı ve yoğun bir şekilde de kar yağışı devam ediyor. Bu haftasonundan itibaren pistlerin açılacağını düşünüyoruz. Otel doluluğumuz yüzde 80 ve bu mevsim güzel bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Otele gelecek misafirlerimiz kar lastiksiz ve zincirsiz yola çıkmasınlar. Karayolları ve Belediye ekipleri yolları sürekli açıyor. Kar lastiği kesinlikle olsun her ihtimale karşı da zincirler olsun. 17 kayak pistimiz var. Telesiyejlerim ve tüm personelimizle hazırlıklarımız tamam. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca ciddi bir kar yağışı olmadı. Bu yıl çok ciddi bir beklentimiz var. diye konuştu.

HABERERGÜN AYAZ-KAMERAORHAN UZUN-İZMİT-DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kartepe'de Kar Kalınlığı 40 Santimetreye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement