Kartepe'de Türk Halk Müziği Konseri - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de Türk Halk Müziği Konseri

Kartepe\'de Türk Halk Müziği Konseri

Kartepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun, önceki akşam Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde verdiği 2015 yılı ilk konseri büyük beğeni topladı.

19.01.2015 14:51  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren şef Yasin Koçman yönetiminde başarılı konserlere imza atan Kartepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, 2015 yılının ilk konserinde halk müziği sevenleri coşturdu. THM Korosunun Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde verdiği konsere Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Kartepe Muhtarlar Dermeği Başkanı Hüseyin Türker, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Kartepe Belediyesi koordinatörleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katılırken Kartepeli sanatseverler de etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

Şef Yasin Koçman nezaretinde 24 koristin yer aldığı Kartepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu repertuarındaki 19 parçayı solo ve koro olarak seslendirdi. Anadolu'nun çeşitli yörelerinden eserleri başarıyla seslendiren koroya halk müziğine gönül verenler de eşlik etti. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte tadına doyum olmayan bir müzik ziyafeti yaşandı. Kulakların pasını silen THM Korosuna ve emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, şef Yasin Koçman nezdinde tüm koro elemanlarını yaşattıkları bu güzel gece için kutladı.

Kartepe'de sanat dolu dizgin

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, teşekkür konuşmasında, "Kartepe'ye hizmet için göreve geldiğimizde bir takım tasarruf tedbirleri almamız gerektiğini gördük. Bu amaçla bir süreliğine bazı etkinlik ve organizasyonları erteleme kararı aldık. Yağmuruyla karıyla bereketlenen Kartepe ilçemizde uyguladığımız tasarruf tedbirleri ile 9 ay sonunda belediyemiz ekonomik olarak daha iyi bir konuma geldi. Bu akşam gerçekleştirdiğimiz bu konser nedeniyle salonu tıklım tıklım dolduran bu muhteşem kalabalığı görünce kültürel etkinliklerimizin artacağı müjdesini burada vermek istiyorum. Bundan sonra halk ve sanat müziği konserlerimiz daha da hız kazanacak. Müzik gibi kültürel değerlere sahip çıkmak, onları yaşatmak bizim öncelikli görevlerimizdendir. Bu akşam bu değerleri bizlere yaşatan sanatçılarımıza ve bu geceyi bizlerle paylaşan siz değerli Kartepelilere şükranlarımı sunuyor, benzer etkinliklerde buluşmak üzere diyorum" dedi.

Program sonunda koroyu temsilen şef Yasin Koçman, Başkan Üzülmez'den teşekkür çiçeğini aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'de Türk Halk Müziği Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement