Kartepe'de Yaz Spor Okullarına Görkemli Kapanış - Son Dakika
Yerel

Kartepe'de Yaz Spor Okullarına Görkemli Kapanış

Kartepe\'de Yaz Spor Okullarına Görkemli Kapanış

Her yaz döneminde Kartepe Belediyesi tarafından açılan yaz spor okullarındaki eğitimler Pirelli Anadolu Lisesi’nde düzenlenen kapanış programı ile tamamlandı.

30.08.2014 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yaz döneminde Kartepe Belediyesi tarafından açılan yaz spor okullarındaki eğitimler Pirelli Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kapanış programı ile tamamlandı.

Kartepeli öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Yaz Spor Okulları'nda 6 farklı spor branşında 4 bin 500 çocuk eğitim aldı. Bu yıl ilk kez 13 farklı bölgede okul bahçelerinde kurulan portatif havuzlarda yüzme branşı yanında futbol, basketbol, karate, güreş ve halk oyunu dalında yaz spor okullarında 30 eğitmen nezaretinde Kartepeli çocuklar yaz boyu sportif aktiviteler eşliğinde eğlenceli bir tatil yapma imkanı da buldu. 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesi yaz spor okullarının kapanış töreni, portatif havuz kurulan okul bahçelerinden biri olan Pirelli Anadolu Lisesi'nde düzenlendi.

Kartepe Belediyesi Yaz Spor Okulu kapanış programında Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, spor okulu öğrencilerinin sevgi çemberi eşliğinde alana giriş yaptı. Renkli görüntülere sahne olan programda öğrenciler çocuk animasyon ekibinin gösterilerini heyecanla izlediler. Şişme oyun gruplarında gönüllerince eğlenen minikler çeşitli yarışmalarda hediyeleri kapmak için kıyasıya yarıştı. Kartepe Belediyesi'nin çocuk gösteri gruplarından Artvin yöresi halk oyunu ekibi sergilediği performans da izleyenlerin beğenisini topladı.

Öğrencilere katılım belgesi, eğitmenlere teşekkür belgelerinin verildiği programda Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Erol Arutan, Köseköy Belediyesi eski Başkanı Habip Sarman, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve veliler hazır bulundu.

Yaz spor okulları ile Kartepeli çocukların yaz aylarını faydalı şekilde değerlendirme imkanı bulduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Yaz spor okullarından faydalanan çocuklarımızın gözündeki parıltı görülmeye değer. Bunu yüzme havuzlarına muhalefet edenlerin de görmesini isterdim. Yollar, kaldırımlar gibi asli işler yanında bizim burada yaptığımız gibi gönül kapılarını açmanın önemini çocuklarımız bir kez daha gösterdi. Yeni Türkiye tarihinin yazılmasının altında da bunun gibi insanın gönlüne yapılan hizmetler yer almaktadır. Belediye olarak çocuklarımızı zararlı madde bağımlılığından korumak için bu tür etkinliklere katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Çocuklara yönelik yapılan hizmetler dışında büyüklere yönelik projelerinden de bahseden Başkan Üzülmez, "Kartepe Belediyesi'nin hizmetleri yalnızca çocuklara yönelik değil. Kadınlarımıza yönelik Kadın Sosyal Yaşam Merkezi Projesi ile Kartepeli kadınlar örnek gösterilecek sosyal yaşam merkezinden çocuklarımız gibi her türlü sosyal faaliyetlerden faydalanırken, katılacakları kurslarla ekonomik ve sosyal gelişimler gibi hizmetler alacaklar. Yaşlılarımız için de mahalle konaklarında yapacağımız yaşlı evleri projemizi uygulayacağız. Sosyal belediyecilik anlamında Türkiye'ye örnek belediye olacağız demiştik. Muhtaç ailelerimiz ve kimsesiz yaşlılarımız devlet babanın buradaki temsilcisi olan belediyemizden bu hizmeti alacaklar. Tüm bunları yaparken meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve belediye ekibimizle bu yöndeki çalışmalarımızı sizlerin desteği ve duaları ile gerçekleştirme hedefindeyiz. Artık herkesin konuşacağı, gönüllere yazılacak Kartepe için "Şimdi Kartepe Zamanı" diyerek Kartepeyi konuşturacağımız bu güzel günler için hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe'de Yaz Spor Okullarına Görkemli Kapanış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement