Kartepe'de Yeni Sezon Kültür Gezileri Başladı - Son Dakika
Yerel

Kartepe'de Yeni Sezon Kültür Gezileri Başladı

Kartepe\'de Yeni Sezon Kültür Gezileri Başladı

Kartepe Belediyesi, düzenlediği kültür gezileri ile ilçe halkına Anadolu’nun tarihi yerlerini gezme fırsatı sağlıyor.

05.05.2016 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi, düzenlediği kültür gezileri ile ilçe halkına Anadolu'nun tarihi yerlerini gezme fırsatı sağlıyor.

Sosyal belediyecilik gereği ilçe halkına tarihin izlerini yerinde görme imkanı tanıyan Kartepe Belediyesi, geçmiş yıllarda yoğun ilgi gören kültür gezilerinde yeni sezon programını belirledi. Geçmişin tarih ve kültür değerlerini Kartepeliler'in yerinde görmesini sağlamak ve gelecek nesillere aktarılması hedefiyle düzenlenen kültür gezileri Mayıs Ayında start alarak 6 ay boyunca ilçe halkına hizmet verecek. 45 kişilik gruplar halinde Bursa, İznik, Çanakkale, Edirne, Safranbolu ve İstanbul illerine profesyonel tur rehberleri eşliğinde Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait tarihi ve turistik mekanlarla müzeleri gezip görme imkanı bulacak.

Kartepe Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen kültür gezilerine Turizm Birimi yetkilileri de rehberlik ediyor. Belediye tarafından giydirilen otobüs eşliğinde kültür gezisine çıkan ilçe halkı gün boyu süren yolculuklar sayesinde cami ve türbeleri de ziyaret ederek geçmişin manevi dokusunu ve ruhunu yerinde yaşamakta. Sosyal belediyecilik hizmetlerinden kültür gezilerine katılmak isteyen Kartepeliler mahalle muhtarlıkları ve sivil toplum temsilcilikleri üzerinden dilekçe ile başvurarak faydalanabiliyor.

Kartepe'de yaşamanın farklılığını hissettiren kültür gezilerinden faydalanan ilçe halkının yoğun ilgisi doğrultusunda bu yıl da kültür gezilerinin kaldığı yerden devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Ecdadımızın yaşadığı tarihe sahip çıkmak için halkımızın geçmişle yolculuk yaptığı ücretsiz kültür gezilerimizden duyulan memnuniyet bizleri de mutlu ediyor. Geçmişte yaşanan zorlukları unutmadan geleceğimize daha sağlam temeller üzerinde yürümek adına kültür gezileri ile ilçe halkımızı buluşturmaya devam ediyoruz" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe'de Yeni Sezon Kültür Gezileri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement