Kartepe'nin Bilgi Evleri Çocuklara Kapılarını Açtı - Son Dakika
Yerel

Kartepe'nin Bilgi Evleri Çocuklara Kapılarını Açtı

Kartepe\'nin Bilgi Evleri Çocuklara Kapılarını Açtı

2015-2016 eğitim öğretim yılında da ilçede faaliyet gösterecek Kartepe Bilgi Evleri kapılarını Kartepeli çocuklara açtı.

16.10.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015-2016 eğitim öğretim yılında da ilçede faaliyet gösterecek Kartepe Bilgi Evleri kapılarını Kartepeli çocuklara açtı.

Kartepeli çocukların bilgili, donanımlı bir şekilde gelişimine katkı vermek amacıyla Kartepe Belediyesi'nin eğitim alanındaki önemli hizmetlerinden biri olan 11 bilgi evinde yeni eğitim yılı açılışı önceki gün Köseköy Nazım Demirci Kütüphanesi bünyesindeki bilgi evinde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in ev sahipliği yaptığı programa, Kartepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yahya Ali, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta bilgi evlerinden yetişmiş çocukların hazırladığı şiirler okundu, veli gözüyle bilgi evlerinin önemini anlatıldı. Törende Şube Müdürü Yahya Ali de, çocuklar tarafından bilgi evlerinin değerinin bilinmesi gerektiğini ifade etti. Kartepe'de değişimin etkisini her alanda yoğun şekilde görüldüğünü belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, "2015-2016 eğitim öğretim yılında da Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek bilgi evi, kütüphane ve sanat merkezlerimizden yararlanacak binlerce çocuğumuz, yeni eğitim yılında daha verimli, sağlıklı ve modern mekanlarda eğitim ve öğretimlerine destek almaya devam edecekler" dedi.

Yapılan yoğun hizmetler arasında sosyal belediyecilik anlayışının gereği olan sosyal ve kültürel faaliyetlerin sürdüğünü belirten Başkan Üzülmez, "Yaptığımız çalışmalar ile örnek alınacak projelerimizi hayata geçiriyoruz. Kadın spor merkezleri, binlerce öğrencimizin faydalandığı yaz ve kış spor okulları, ilkokul 5.sınıf öğrencilerine dağıttığımız bisikletler ve yeni yapılan bisiklet yolları, kültür gezileri, dar gelirli ailelere, yaşlı ve ihtiyaç sahibi kişilere sıcak yemek dağıtımları gibi onlarca sosyal ve kültürel projelerimizi bugüne kadar hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ülkenin en büyük zenginliğinin sahip olduğu genç nüfus olduğuna dikkat çeken Başkan Üzülmez, "Özellikle batı dünyası bizim sahip olduğumuz bu büyük zenginliğe imrenerek bakıyor. Ülkemizde son yıllarda gençliğin iyi yetişmesi adına çok büyük yatırımlar yapıldı. Bu yatırımların ilimizde ve özellikle ilçemizde çok güzel seviyelere geldiğini görmekteyiz. Eğitim çeşitliliğine bakacak olursak ilçemiz oldukça iyi seviyelere gelmiş durumdadır. Belediye olarak eğitime ve eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını imkanlarımız doğrultusunda karşılamaya her daim devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Uzman eğitmenler nezaretinde ders takviyesi alan, kütüphane, ücretsiz bilgisayar ve internet hizmetlerinden de faydalanan bilgi evi öğrencilerinin yeni eğitim yılı açılış programında Başkan Üzülmez ve protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte gerçekleşen 10 dakikalık kitap okuma etkinliğine de katıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe'nin Bilgi Evleri Çocuklara Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement