Kartepeli Çocukların Hayalleri Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Kartepeli Çocukların Hayalleri Gerçek Oldu

Kartepeli Çocukların Hayalleri Gerçek Oldu

Kartepe'de sosyal ve kültürel alanda çok önemli faaliyetlerde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 5. Sınıf öğrencisi 1650 çocuğun bisiklet hayalini gerçeğe dönüştürdü.

10.06.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tatil ve karne hediyesi olarak "Başarı sizden bisiklet bizden" sloganı ile Kartepeli çocukların bisikletlerine kavuştuğu toplu bisiklet dağıtımları Arslanbey ve Derbent'te Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da katıldığı törenlerle gerçekleştirildi.

Kartepeli 5. Sınıf öğrencisi 1650 çocuğu bisikletle buluşturan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in ev sahipliğindeki toplu bisiklet dağıtım törenleri gün boyu Arslanbey ve Derbent Sahalarında geniş katılımlarla gerçekleştirildi. Bisiklet dağıtım törenlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ve ilçe teşkilat yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Arslan, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker ve mahalle muhtarları, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, okul idareci ve yöneticileri ile veliler hazır bulundu.

Acısu, Arslanbey, Balaban, Derbent, İstasyon, Karatepe, Köseköy, Maşukiye, Rahmiye, Suadiye, Uzunçiftlik bölgelerindeki 15 okulu kapsayan bisiklet ve kaskların toplu dağıtım törenlerinde muhtarlar adına konuşan Dernek Başkanı Türker, çocukları bisikletlerle buluşturan Başkan Üzülmez'e teşekkür etti. Çocukların en büyük hayallerinden birini Kartepe Belediyesi'nin gerçekleştirdiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci de, "Bu güzel hizmeti sunduğu için Hüseyin üzülmez başkanımıza, aramıza katılarak heyecana olduğu için de İbrahim Karaosmanoğlu başkanımıza teşekkür ederim" dedi.
En büyük zenginliğimizin sahip olduğumuz genç nüfus olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Ülkemiz 20 milyona yakın genç nüfusa sahip. Bizlerin en büyük zenginliği böylesine güzel bir genç nüfusun olmasıdır. Sizlerle gurur duyuyoruz, her türlü hizmeti sizlere layık görüyoruz. Ülkemizde son yıllarda gençliğin iyi yetişmesi adına çok büyük yatırımlar yapıldı. Belediyemizde ilçemizde eğitim kurumlarına ve eğitime destek vermeye devam ediyor ve etmeye devam edecektir" dedi.

Yeni sahalar, yaz ve kış spor okulları, bilgi evleri ile, öğrencilere hizmet etmeye devam ettiklerini kaydeden Başkan Üzülmez, sosyal belediyeciliğin devam edeceğini ifade etti. Geçmiş eski Türkiye'de aileler okul dönemini kabus gibi hatırladığını belirten Başkan Üzülmez, son 12 yılda hükümetin sağladığı imkanlarla bugün gelinen noktaya dikkat çekti. Başkan Üzülmez, Yerel yönetimlerinde buna destek vererek çocuklara karne hediyesi olarak bisiklet verdiğini Büyükşehir Belediyesinin de çıtayı yükselterek çağın gereksinimi olarak dünyaya entegre olsun diye tablet bilgisayarlar veriyor. Büyük devlet olmanın, ülkesini, geleceğini çocukları düşünmenin gereğini yapan hükümetimiz ve yerel yöneticilerimiz var. Hamd olsun biz ülkemizi, insanlarımızı ve çocuklarımızı sevdiklerimizi lafla değil konuşarak değil icraatla göstermeye devam ediyoruz. Göstermeye de sevmeye de inadına devam edeceğimizi söylemek istiyorum" dedi.

Çocukları çok önemsediğini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, "Belediye başkanlarımıza çocuklarımıza bisiklet vermelerini özellikle tavsiye ettim. Sağlıklı, çevreci, ekonomik olduğu için bisikletler gelişen dünyada en çok kullanılan bir ulaşım aracı. Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez, yeni bisiklet yolları da yapmaya başladı. Çocuklarımızın da çok güzel hayali olan bisikletler artık gelenek haline geliyor. Her yıl 5. Sınıf öğrencilerine belediye başkanımız Kartepe'de bisiklet vermeye devam edecek. Bisiklet yollarını da yapamaya devam edeceğiz ve Kartepemiz İzmitimiz ve Kocaelimizin her köşesi bir bisiklet şehri olacak" dedi.
Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi'nin el ele vererek gençlerin spor yapması için yeni alanlar kazandırdıklarını da hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Çocuklarımızı hayırlı bir evlat, vatanına ve milletine faydalı olsunlar diye sahalar yapıp, tabletler ve bisikletler veriyoruz. Sağlıklı, bilgili, güzel ve donanımlı çocuklar olarak hayata en iyi şekilde hazırlayalım. Emeği geçen başta Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin üzülmez ve çalışma ekibine teşekkür ederim. Bisiklet kullanırken trafik kurallarına uyun. Bisikletlerinizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Çocukların sosyalleşmesine, doğa ile kucaklaşmalarına, spor yapmalarına ve sağlıklı yaşamalarına imkan sağlayacak bisikletler ve kaskları konuşmalar ardından öğrencilere Başkanlar Karaosmanoğlu ve Üzülmez tarafından teslim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepeli Çocukların Hayalleri Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı
    08:39 Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerini tebrik ederek, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı
    08:38 Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Egemen K. (25) idaresindeki hafif ticari araç, Cumhuriyet Mahallesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dere yatağına devrildi. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibinin yardımıyla araçtan çıkarılan sürücü ve yolcu Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Araç iş makinesi yardımıyla bölgeden kaldırıldı.

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi
    08:27 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi

    Kütahya'nın Fatih Mahallesi'nde Motosikletli Polis Timleri tarafından yapılan çalışmalarda, O.A. isimli şahsın üst aramasında 1,57 gram esrar, 1 adet kurusıkı tabanca ve 6 adet fişek bulundu. Gözaltına alınan şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Görevde Yükselme Sınavı İddialarına Yalanlama
    08:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Görevde Yükselme Sınavı İddialarına Yalanlama

    Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı kapsamında gerçekleştirilen mülakatlarda, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır? Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir?' sorularının sorulduğu iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamalarla iddialar yalanlanmıştır.

  • AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz
    08:20 AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz

    AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile olumlu bir ilişki kurmak istediklerini ve aşamalı, orantılı ve geri dönebilir bir yaklaşım temelinde çalışmak istediklerini belirtti. Michel ayrıca AB liderlerinin İran'a yönelik yeni yaptırımlar uygulama konusunda anlaştığını ve Ukrayna'ya destek konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında
    08:16 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında

    İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    08:16 İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, yaklaşık 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor. Can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

  • İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı
    07:59 İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

    İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama ve plastik fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sırasında bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikalardaki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.


Advertisement