Kartepeli Minikler Tiyatro ile Buluştu - Son Dakika
Güncel

Kartepeli Minikler Tiyatro ile Buluştu

Kartepeli Minikler Tiyatro ile Buluştu

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, çocukları günlük yaşantının içinde güzel şeylere motive etmek, hayal dünyalarını zenginleştirerek, eğlendirirken düşündürmek amacıyla tiyatro sanatı ile buluşturdu.

05.12.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi öncülüğünde Eti Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenen Kral Çıplak tiyatro oyununu izleyen çocuklar eğlenceli saatler geçirdi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sahnelenen Kral Çıplak adlı oyunu ilçedeki 5 farklı okuldan ilköğretim okulu öğrencileri öğretmenleri nezaretinde keyifle izlediler. Çocukların heyecanına Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Çelebi ve Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır da ortak oldu.

Kartepe'de Sanat

ETİ'nin çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak, onları tiyatro sanatı ile buluşturmak amacıyla 2001 yılında hayata geçirdiği, Türkiye'nin 81 ilini ve KKTC'yi bir çok kez dolaşarak milyonlarca çocuğa ücretsiz tiyatro sergileyen ETİ Çocuk Tiyatrosu, "Kral Çıplak" oyununu Kartepe'de de sahneledi. Kartepe Belediyesi iş birliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sahnelenen, Ünsal Sicilli ve Gökhan Daldık tarafından uyarlanan, yönetmenliğini Ünsal Sicilli'nin, müziklerini Caner Anar'ın yaptığı "Kral Çıplak" oyunu; hep yeni kıyafetler giymek isteyen, gösteriş düşkünü bir kralın doğum günü için giyeceği kıyafete karar vermesiyle başlıyor. Terziler arası bir yarışmayla kararını verecek olan kralın danışmanı da çeşitli kurnazlıklarla krallığı ele geçirme niyetindedir. Halkın içindeki iki kişi, krala bir ders verme niyetiyle, terzi kılığına girerek saraya girerler ve krala kendisi için sadece akıllıların görebileceği çok özel bir elbise yapacaklarını söylerler. Aklın her şeyin üstünde ve asıl güzelliğin insanın kıyafetlerinde değil, içinde olduğunu konu alan oyun, çocuklara önemli öğretilerle birlikte eğlenceli bir dille sunuldu.

Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Çelebi, oyun sonunda Kartepeli miniklere keyifli dakikalar yaşatan tiyatro ekibini tebrik etti. Kültürel sanat etkinliklerinin geleceğin mimarı olan çocuklarımızın gelişiminde önemli rolü olduğunu hatırlatan Başkan Vekili Çelebi, "Çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için bu tür etkinliklerle ruhsal dünyalarını da beslememiz gerekir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepeli Minikler Tiyatro ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement