Kartopu Cinayeti Davasında Karar Sonrası Açıklama - Son Dakika
Güncel

Kartopu Cinayeti Davasında Karar Sonrası Açıklama

Kartopu Cinayeti Davasında Karar Sonrası Açıklama

* Ağabey Sedat Köklü,"Adalet yerini buldu mu? Buldu ama kardeşim geldi mi? Yok. İnşallah bu son olur.

27.05.2016 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Ağabey Sedat Köklü,

"Adalet yerini buldu mu? Buldu ama kardeşim geldi mi? Yok. İnşallah bu son olur. Bir daha bunu yapmaya cesaret eden biraz daha düşünür artık"

Köklü'nün kız arkadaşı Ferda Sayın,

"Hiçbir karar, hiçbir ceza Nuh'u bana getirmeyecek, sevdiğim adamı bana geri getirmeyecek. Ama toplum nezninde, kamu vicdanında bu kararın bir karşılığı var. Bu karardan nispeten memnunum"

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş,

"Arkadaşımız, mücadele yoldaşımız Nuh Köklü bir nefret suçunun kurbanı oldu. Bir nefret cinayetinin kurbanı oldu. Umarım bir daha Nuh Köklü'nün uğradığı nefret suçu cinayetini bu ülkede hiçbir yurttaşımız yaşamaz. Adalet bir parça da olsa karşılığını buldu"

Haber-Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Kadıköy Yeldeğirmeni'nde kartopu tartışması sonrası çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin davada sanık Serkan Azizoğlu'nun, "Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldığı dava sonrası açıklama yapıldı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR...

Çok sayıda izleyicinin yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ile ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC), Türk Tabipler Birliği'nin(TTB) de destek verdiği dava sonrası adliye bahçesinde basın açıklaması düzenlendi. Köklü'nün ailesi gözyaşlarını tutamadı.

"CAYDIRICI BİR KARAR ÇIKTIĞI DÜŞÜNCESİNDEYİZ"

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Nuh Köklü ile üniversiteden beri arkadaş olduklarını belirterek, "Bu davanın peşini bırakmayacağımızı ilan etmiştik. Katledildiği günden itibaren mücadele edeceğimizi ve adalet nezninde hesap sorulacağını ilan etmiştik. Karar duruşmasında caydırıcı bir karar çıktığı düşüncesindeyiz. Bir daha nefret cinayeti ile Nuh Köklü cinayeti gibi bir cinayetle karşı karşıya kalmayacağımızı umut ediyoruz" dedi.

ANNE KÖKLÜ: HAK, ADALET YERİNİ BULDU

Köklü'nün annesi Çiğdem Köklü ise, "Allah razı olsun. Hak, adalet yerini buldu. Sağolun" dedi. Köklü'nün ağabeyi Sedat Köklü de, "Adalet yerini buldu mu? Buldu ama kardeşim geldi mi? Yok. İnşallah bu son olur. Bir daha bunu yapmaya cesaret eden biraz daha düşünür artık" şeklinde konuştu.

"SEVDİĞİM ADAMI

Nuh Köklü'nün kız arkadaşı Ferda Sayın, "Hiçbir karar, hiçbir ceza Nuh'u bana getirmeyecek, sevdiğim adamı bana geri getirmeyecek. Ama toplum nezninde, kamu vicdanında bu kararın bir karşılığı var. Bu karardan nispeten memnunum. Biz bu davada sınırların ötesinden pek çok insanın desteğini aldık" dedi.

"KÖKLÜ, NEFRET SUÇUNUN KURBANI OLDU"

Ailenin avukatı Ümit Abanoz kararın tatmin edici olduğunu belirterek, beraat eden sanık yönünden kararı temyiz edebileceklerini ifade etti. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Arkadaşımız, mücadele yoldaşımız Nuh Köklü bir nefret suçunun kurbanı oldu. Bir nefret cinayetinin kurbanı oldu. yargıçların hiçbir baskı altında kalmadan doğru karar vermeleri yargıya olan güveni ve adalet duygusuna olan inancı da artıracaktır. Umarım bir daha Nuh Köklü'nün uğradığı nefret suçu cinayetini bu ülkede hiçbir yurttaşımız yaşamaz. Adalet bir parça da olsa karşılığını buldu" diye konuştu. TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ise, "Nuh Köklü Türkiye'de öldürülen 65. gazeteci. Biz bu olayı başından beri sıradan bir cinayet olarak görmedik. Gerçekten bir nefret cinayeti" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kartopu Cinayeti Davasında Karar Sonrası Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement