Kasımpaşa-Beşiktaş: 0-3 / Maç Özeti - Son Dakika
Spor

Kasımpaşa-Beşiktaş: 0-3 / Maç Özeti

Kasımpaşa-Beşiktaş: 0-3 / Maç Özeti

Beşiktaş'ın Kasımpaşa'yı üç golle geçtiği 90 dakikanın özet görüntülerini Eurosport.com Türkiye farkıyla izleyin!

11.02.2014 22:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25. dakikada Beşiktaş, karşılaşmada eşitliği bozan taraf oldu. Veli'nin derinlemesine pasıyla ceza alanı içi sol çaprazda buluşan Olcay, meşin yuvarlağı içeri çevirdi. Kaleci Isaksson'u geçen topa altıpas üzerinde dokunan Almeida, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 0-1

34. dakikada siyah-beyazlılar, farkı 2'ye çıkardı. Gökhan Töre'nin sağ taraftan kullandığı köşe atışında ceza alanında Hutchinson'un kafa vuruşunda top önce takım arkadaşı Veli'ye sonra da rakip takımdan Scarione'ye çarparak altıpasa düştü. Savunmanın kontrolünde olan pozisyonda ayağını sokan Franco, meşin yuvarlağı ağlara yollayarak, takımının ikinci golünü kaydetti: 0-2

36. dakikada Babel'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Tolga'da kaldı.

44. dakikada Beşiktaş, 3-0 öne geçti. Serdar'ın sağdan ortasında arka direkte Olcay'ın yaptığı etkisiz kafa vuruşunda top yerden sekerek altıpastaki Veli'nin önünde kaldı. Bu oyuncu, Isaksson'dan önce kafa vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 0-3

Mücadelenin ilk yarısı 3-0 konuk takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

51. dakikada Scarione'nin sol kanattan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde kafa vuruşunu yapan Adem'in şutunda top yandan auta gitti. 56. dakikada Viudez'in sağdan ortasında Tolga'nın boşa çıktığı topa Babel'in yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 65. dakikada Barış'ın pasıyla ceza alanı içi sağ çaprazda buluşan Babel, kötü bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 67. dakikada Viudez'in ceza alanı çizgisi üzerinden yaptığı plase vuruşta, top Beşiktaş savunmasına çarparak az farkla kornere gitti.

86. dakikada Viudez'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Adem, altı pas önünde topu kafayla indirdi. Kale önünde meşin yuvarlağı kontrol eden Malki'nin topukla yaptığı vuruş kaleci Tolga'da kaldı. 90. dakikada Babel'in ceza sahası dışında sol köşeden yaptığı vuruşta, top az farkla üstten auta çıktı.

Beşiktaş, karşılaşmayı 3-0 kazandı.

Kasımpaşa: Isaksson, Erhan Kartal (Dk. 53 Donk), Yalçın Ayhan, Barış Başdaş, Sancak Kaplan (Dk. 53 Malki), Kerem Şeras, Castro, Viudez, Scarione, Adem Büyük, Babel

Beşiktaş:

Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre (Dk. 88 Ömer Şişmanoğlu), Hutchinson, Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup (Dk. 81 Necip Uysal), Olcay Şahan, Almeida (Dk. 69 Holosko)

Goller: Dk. 25 Almeida, Dk. 34 Franco, Dk. 44 Veli Kavlak (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 49 Serdar Kurtuluş (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 43 Oğuzhan Özyakup, Dk. 50 Tolga Zengin, Dk. 79 Veli Kavlak (Beşiktaş), Dk. 83 Barış Başdaş, Dk. 90+3 Adem Büyük (Kasımpaşa)

Bilic'ten üç değişiklik

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan tekrar maçında her iki takım da ilk mücadeleye göre 3'er değişiklik yaptı. Ligin 15. haftasında oynanan, ancak Ryan Donk'un hareketi nedeniyle "kural hatası" olduğu gerekçesiyle tekrarına karar verilen maçta Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, ilk yarıdaki karşılaşmaya göre 3 değişiklik yaptı.

Fernandes yedek

Lacivert-beyazlı takımla yapılan ilk maçta taraftar saldırısına uğrayan Manuel Fernandes, Gaziantepspor maçında olduğu gibi mücadeleye yedekler arasında başladı. Tekrar maçında Fernandes'in yerine ilk maçta sakatlığı nedeniyle kadroya giremeyen Gökhan Töre, teknik direktör Slaven Bilic tarafından sahaya sürüldü.

Dany ve Jones oynamadı

"Kara Kartallar"ın devre arası transferleri Dany Nounkeu ve Jermaine Jones, statü gereği Kasımpaşa maçında forma giymedi. Sakatlığı nedeniyle bir süre daha takımdan ayrı kalacak Jones'un yanı sıra Galatasaray'dan transfer edilen ve siyah-beyazlı formayla ilk maçına Gaziantepspor karşısında çıkan Dany de kurallar gereği tribünde yer aldı.

Gaziantepspor maçına göre tek değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, Kasımpaşa karşısında Gaziantepspor maçının ilk 11'inden 10'una şans verdi. Dany'nin kurallar gereği oynayamadığı Kasımpaşa maçında, bu oyuncunu yerine sakatlığı nedeniyle geçen hafta forma giymeyen Ersan Adem Gülüm ilk 11'de sahaya çıktı. Bilic, Gaziantepspor karşısında ilk 18'de şans verdiği Mustafa Pektemek ile Kerim Frei Koyunlu'yu bugünkü karşılaşmada kadroya almadı. Bu oyuncuların yerine Necip Uysal ile Filip Holosko ilerleyen dakikalarda şans bulmak için yedekler arasında bekledi. Bu arada Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusu Hugo Almeida, ilk maçta olduğu gibi bıyıklı imajıyla tekrar karşılaşmasına çıktı.

Kasımpaşa'da cezalılar forma giydi

Ligin 15. haftasındaki mücadeleyi kart cezaları nedeniyle kaçıran Ryan Babel ile Adem Büyük, bugünkü karşılaşmada forma giydi. 15 Aralık'taki maçta ilk 11'de oynayan Malki, yedek soyundu. İlk karşılaşmada forma giyen Halil Çolak ve Orhan Şam, bu sefer sakatlıkları nedeniyle tekrar maçında oynama şansı bulamadı. Orhan'ın yerine savunmanın sağında Erhan Kartal görev aldı. Kasımpaşa'da devre arası transfer edilen Tunay Torun ile Alpaslan Öztürk, kurallar gereği tekrar mücadelesinde görev alamadı. Lacivert-beyazlı takımın teknik direktörü Shota Arveladze Beşiktaş karşısında, 3-1 mağlup oldukları Torku Konyaspor maçının ilk 11'ini bozmadı.

Donk yedek

İki takım arasındaki maçta, elindeki topla Beşiktaşlı futbolcu Hugo Almeida'nın ayağındaki topa müdahale eden ve maçın tekrar oynamasına neden olan Ryan Donk, bu sefer yedek soyundu. İki ekip arasında 15 Aralık 2013'te oynanan karşılaşmanın 29. dakikasında Beşiktaş'ın atağı sırasında tribünden atılan ikinci topu eline alan Kasımpaşa futbolcusu Ryan Donk, Almeida'nın ceza alanı içindeki pozisyonuna müdahale etmişti.

Tekrarlanmasına karar verilmişti

Süper Lig'in 15. haftasında iki takım arasında oynanan ve 2-1 Kasımpaşa'nın üstünlüğüyle biten karşılaşmanın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu tarafından kural hatası yapıldığı gerekçesiyle tekrarlanmasına karar verilmişti. Kasımpaşalı futbolcu Ryan Donk, elindeki topu, Almeida'nın hakimiyetindeki meşin yuvarlağa atarak pozisyonunu kesmişti. Lacivert-beyazlı takım, hakem Barış Şimşek'in yönettiği maçı 2-1 kazanırken; Beşiktaş Kulübü, kural hatası yapıldığı gerekçesiyle itirazda bulunmuştu. Beşiktaş'ın başvurusunu değerlendiren TFF Yönetim Kurulu, mücadelenin tekrarına karar vermişti. TFF Tahkim Kurulu'nun da kararı onaylamasının ardından iki ekip tekrar maçında karşı karşıya geldi.

Dışarıda centilmenlik, içeride sataşma

Bu arada karşılaşma öncesinde iki takım taraftarları arasındadostluk görüntüleri dikkati çekti. Kasımpaşalı taraftarların, ligin ikinci yarısında başlattıkları "Taraftarlar barışıyor" etkinliğinin konuğu Beşiktaşlı taraftarlar oldu. Mücadele öncesinde deplasman takımı taraftarlarının yer aldığı tribünün girişinde Kasımpaşalı taraftar, siyah-beyazlılara tatlı ve içecek ikram etti. İki takım arasındaki dostluk görüntüleri tribünlerin atmosferine yansımadı. Maç öncesinde taraftarlar arasında zaman zaman sataşmalar oldu. Taraftarların birbirine küfürlü tezahüratta bulunduğu gözlendi. Beşiktaşlı taraftarlar, kendilerine ayrılan tribünü tamamen doldururken; Kasımpaşalı taraftarların bulunduğu tribünde büyük boşluklar dikkati çekti. Mücadeleyi yaklaşık 8 bin taraftar izledi. Maçın oynandığı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı dışında ve içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Kasımpaşa-Beşiktaş: 0-3 / Maç Özeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement