KASKİ'den Su Tasarrufu Uyarısı - Son Dakika
Yerel

KASKİ'den Su Tasarrufu Uyarısı

KASKİ\'den Su Tasarrufu Uyarısı

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, su sıkıntısı yaşanmaması için bağ ve bahçelerin içme suyuyla sulanmaması gerektiğini bildirdi.

15.07.2014 17:41  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ender Batukan, yaptığı yazılı açıklamada, Talas, Hisarcık, Kıranardı ve Hacılar gibi yerleşim yerlerinde su sıkıntısı yaşandığını belirtti.

Bu bölgelerde vatandaşların içme suyuyla bağ ve bahçe suladığını ifade eden Batukan, "Şebeke suyunun bağ ve bahçe sulamak için değil, insani tüketim amaçlı kullanılması gerekiyor. Suyun bilinçsiz kullanılması sonucunda birçok vatandaşımız Ramazan ayı gibi kutsal bir ayda susuzluk çekiyor. Bir başka vatandaşın kul hakkına girmemek için suyun israf edilmeden kullanımına özen gösterilmelidir." ifadelerini kullandı.

Hisarcık, Talas, Hacılar ve Kıranardı gibi bölgelerde yaşanan su sıkıntısının KASKİ'den kaynaklanmadığına dikkati çeken Batukan, kurak geçen bahar döneminin ardından kaynaklarda azalma olduğunu anlattı.

Buna rağmen söz konusu mahallelere verilen su oranında hiçbir azalma olmadığını ifade eden Batukan, şunları kaydetti:

"Verilen su, vatandaşın ihtiyacını fazlasıyla karşılayabilecek durumdaz ama ne yazık ki bizim içme suyu amaçlı sunduğumuz suları, bazı vatandaşlarımız bahçe sulamasında kullanıyor. Öyle ki, Hisarcık Mahallesi'nde 3,5 metre olan su depomuzun seviyesinin yarım saat içerisinde neredeyse sıfıra düştüğünü görebiliyoruz." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel KASKİ'den Su Tasarrufu Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement