Kastamonu Avrupa Enduro Şampiyonası'na Hazır - Son Dakika
Spor

Kastamonu Avrupa Enduro Şampiyonası'na Hazır

Kastamonu Avrupa Enduro Şampiyonası\'na Hazır

Kastamonu’nun Azdavay ilçesi 15-17 Mayıs tarihlerinde ev sahipliği yapacağı Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası’na hazır.Pistlerde son rötuşlar yapılırken, bazı sporcular Suğla Yaylası’ndaki piste gelerek antrenman yapmaya başladılar.

13.05.2015 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Azdavay ilçesi 15-17 Mayıs tarihlerinde ev sahipliği yapacağı Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası'na hazır.

Pistlerde son rötuşlar yapılırken, bazı sporcular Suğla Yaylası'ndaki piste gelerek antrenman yapmaya başladılar. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Ogün Baysan parkur ve yapılacak şampiyona hakkında şunları söyledi:

"Geçen sene burada Türkiye Şampiyonası yaptık. Türkiye Şampiyonası'nın ardından ekstrem parkurumuzu bu sene yeniledik ve ona ilaveten kros test etabımızı da ekledik. Dolayısıyla Avrupa standartlarında bir parkurumuz oluştu. Orman içerisinde de 25 kilometre, 15 kilometresi ara etap, 10 kilometresi de enduro test dediğimiz kuru bir dere yatağımız var. Burada Sayın Valimizin, Belediye Başkanımızın ve Kaymakamımızın bir hassasiyeti var. Pistimizi doğal yapıyı bozmadan, doğa sporumuzu, doğa sporunu sevecek şekilde hazırladık. Türkiye'de enduro lisansına sahip olan bütün sporcularımız burada yarışmak için can atıyor. Çevre komşu ülkelerimizde de aynı durum söz konusu. Çok uzak ülkelerden, İngiltere'den doğamızı ve parkurumuzu görenler sürekli sorularla buraya gelmenin yollarını arıyorlar. Katılımın bunun için çok yüksek olacağını bekliyoruz."

ÖZDEMİR: "DAHA CİDDİ HAZIRLANMAMIZI GEREKTİRİYOR"

Yarışmaya katılmak amacı ile Antalya'dan Suğla Yaylası'na gelen milli sporcu Burak Özdemir ise Suğla Yaylası'nda geçen sene düzenlenen enduro yarışlarına da katıldığını belirterek, "Fakat bu yıl değişik bir platformda yani Doğu Avrupa Şampiyonası platformunda yarışma fırsatı yakaladık. Bu daha da ciddi hazırlanmamızı gerektiriyor. Burada endişe edecek hiçbir şey yok. Gerek federasyon yetkilileri gerekse yerel yöneticiler buraya fazlası ile emek harcamışlar. Milli bir sporcu olarak yurt içi ve yurt dışında yeterli sayıda organizasyonlarda yer aldım. Dünya çapındaki organizasyonların bu alanda düzenlenebileceğine inanıyorum" diye konuştu.

BAŞKAN CİVELEK: "HEDEFİMİZ DÜNYA ŞAMPİYONASI"

Suğla Yaylası'ndaki enduro ve motorkros pist çalışmalarında sona gelindiğini belirten Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, "Azdavay Belediye Başkanı olarak Sayın Valimizin, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın, Sayın Vekillerimizin ve Sayın Kaymakamımızın, Azdavay halkının ve sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile uluslararası bir yarışmaya imza atmış olacağız. İnşallah kazasız belasız yarışmaları bitireceğiz. Bir Azdavaylı olarak Türkiye'yi temsil etmek bize nasip oldu. Bundan sonraki hedefimiz burada Dünya Şampiyonası düzenlemek" ifadelerini kullandı.

Avrupa standardının üzerinde çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Civelek, "Bu çalışmalar için hiçbir harcamadan ve özveriden kaçınmadık. Yaklaşık bir aydan beri belediyemizin 30 personeli, il özel idaresinin 10 personeli yaklaşık 15 civarı iş makinası ile gece gündüz çalışmaktayız. Pistimizin en büyük farkı yeşillikler içeresindeki Suğla Yaylası'nda olmasıdır. Yağmur ve yağış da seyircilerimizin mağdur olamaması için doğal ortama uygun beş yüz kişilik bir kıl çadırın yapılması da bu piste bir anlam verdi. Bu pist için emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kastamonu Avrupa Enduro Şampiyonası'na Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement