Kastamonu Belediyesi'ne Çevreci Ödülü Verildi - Son Dakika
Yerel

Kastamonu Belediyesi'ne Çevreci Ödülü Verildi

Kastamonu Belediyesi\'ne Çevreci Ödülü Verildi

Hayat İçin Su Derneği (HAYSU) tarafından büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve sular idareleri arasında düzenlenen ve bu yıl ilk kez verilen Su ve Çevre Ödülleri sahiplerini buldu.

03.01.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayat İçin Su Derneği (HAYSU) tarafından büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve sular idareleri arasında düzenlenen ve bu yıl ilk kez verilen Su ve Çevre Ödülleri sahiplerini buldu.

TÜBİTAK ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan oluşturulan bağımsız bir jüriyle 18 büyükşehir belediyesi, 16 il belediyesi ve 18 sular idaresini değerlendirerek çeşitli kategorilerde ödüle layık bulan Hayat İçin Su Derneği, "En İyi Geri Dönüşüm" dalında Kastamonu Belediyesi'ni ödüle layık gördü.

Ankara JW Marriott Hotel'de düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan HAYSU Yönetim Kurulu Başkanı Melih Furkan Yapalak, dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, derneklerinin suyun sürdürülebilir kalkınmadaki rolü, suyun doğru kullanımı, yaşam kalitesinin artırılması ve su kültürünün oluşturulması yönünde faaliyetler yürüttüğünü söyledi. Dünyada her yıl yaklaşık 3 milyon kişinin su ve su kirliliğinden kaynaklanan hastalıklar nedeniyle öldüğüne işaret eden Yapalak, "Bu ödüllerle, yerel yönetimlerin suyun verimli kullanılması, sağlıklı dağıtımı ve su farkındalığının kazandırılması noktasındaki çalışmalarının geliştirilmesine, uygulanması ve sürdürülmesine destek olmayı amaçlıyoruz" dedi.

Ödül törenine Kastamonu Belediyesi'ni temsilen katılan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan, Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu adına belediyeye verilen ödülü aldı. Toplantıda Kastamonu Belediyesi'nin çalışmaları hakkında kısa bir sunum yapan Başkan Yardımcısı Sayan, ayrıca kendilerini bu ödüle layık gören HAYSU yöneticilerine ve jüri heyetine teşekkür etti.

"En iyi geri dönüşüm yönetimine sahip belediye" ödülünü Başkan Topçuoğlu adına alan Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan, Kastamonu Belediyesi'ne verilen ödülün, belediyenin insan, doğa ve geleceğe saygısının ifadesi olan çevreci politikaları ve bu doğrultuda yürüttüğü projeleri nedeniyle verildiğini açıkladı. Sayan, ayrıca söz konusu ödülü Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu adına almaktan onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu Belediyesi'ne Çevreci Ödülü Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement