Kastamonu Belediyesi Önünde Mehterli Kutlama - Son Dakika
Güncel

Kastamonu Belediyesi Önünde Mehterli Kutlama

KASTAMONU (İHA) – MHP'nin kalesi Kastamonu'da az farkla seçimi kazanan AK Partili Belediye Başkanı Tahsin Babaş, mazbatasını aldıktan sonra Kastamonu Belediyesi önünde düzenlenen mehterli kutlama ile görevine başladı.

08.04.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KASTAMONU (İHA) – MHP'nin kalesi Kastamonu'da az farkla seçimi kazanan AK Partili Belediye Başkanı Tahsin Babaş, mazbatasını aldıktan sonra Kastamonu Belediyesi önünde düzenlenen mehterli kutlama ile görevine başladı.

İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra Hz. Pir Şeyh Şabanı Veli Camii'nde öğle namazına müteakip dualar eşliğinde kurban kestiren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, daha sonra belediye önünde mehterle karşılandı. Burada düzenlenen törene AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, AK Parti İl Başkanı Av. Metin Çelik, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Feridun Öztürk ile belediye meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ülke geleceği açısından belirleyici olan ve önemli bir kararın verildiği 30 Mart mahalli idareler seçimlerinin Kastamonu'da büyük bir olgunluk içerisinde geçtiğini ifade eden Babaş, seçimlerde son sözü halkın söylediğini ve halkın tercihini yaparak kendisini belediye başkanlığı görevine getirdiğini belirtti. Yerel seçimlerde halkın Kastamonu'yu seven, Kastamonu'yu dünya şehirleriyle yarışacak bir seviyeye getirmek isteyen kadroyu işbaşına getirdiğini kaydeden Babaş, "30 Mart mahalli idareler seçimlerinde halkımızın teveccühüyle belediye başkanlığı görevine getirilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Asıl mutluluk kaynağım ise bu seçimlerde Kastamonuluların dedikodulara, iftiralara, yalanlara ve boş vaatlere itibar etmediğini gözler önüne sermiş olmalarıdır. Evliyalar şehri, şehitler beldesi güzel Kastamonu'nun güzel insanları, verdikleri kararla, ne kadar fazilet, basiret ve feraset sahibi olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Bu şehri ve bu şehrin insanlarını sevmekte ne kadar haklı olduğumuzu görmek, bize ayrı bir mutluluk yaşatmaktadır. Halkımızın bize yaşattığı bu mutluluk, adil, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı içerisinde halkımıza yapacağımız hizmetlerle katlanarak artacaktır" dedi.

Hayatının 25 yılını belediyecilik yolunda, halka hizmet uğrunda harcadığını belirten Tahsin Babaş, "Belediyecilik hayatıma 1989 yılında Ali Köse Başkanımızın döneminde başladım. Rahmetli Faruk Nuhoğlu Başkanımızın döneminde belediyedeki görevime devam ettim. Süleyman Yücel Başkanımızın döneminde Belediye İşletme Müdürlüğü'nde Su Şebeke Şefi olarak görevlendirildim. Turhan Topçuoğlu Başkanımın döneminde ise kendisi tarafından kurulan, KASKİ, yani Kastamonu Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne kurucu müdür olarak atandım. Bu görevim devam ederken yine Sayın Turhan Topçuoğlu Başkanım tarafından KASKİ Müdürlüğü görevime ilaveten Fen İşleri Müdürü olarak görevlendirildim. Ben de bana güvenen başkanlarımın güvenini boşa çıkarmadım, gecemi gündüzüme katarak halkıma hizmet için çaba gösterdim. Belediyede çalışan arkadaşlarımın çoğu benim nasıl çalıştığımı bilirler. Halkım da benim bu hizmetlerimi bildiği ve takdir ettiği için, tercihini bu yönde kullandı. Halkım, benim ve ekibimin işbaşına gelmesini tercih etti" diye konuştu.

"DAİMA HİZMET, DAİMA MİLLET'ANLAYIŞIMIZ DEVAM EDECEK"

Belediyeciliği 'halkı mutlu etme sanatı' olarak gördüğünü ifade eden Babaş, hayattaki en büyük mutluluğunun ise insanları mutlu etmek olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hizmetleriyle, insan hayatının her aşamasında yer alan, doğumdan ölüme kadar insanların ilişkilerini düzenleyen, ihtiyaçlarını karşılayan, sorunlarını çözen belediyeler, insanlara hizmet ederek onları mutlu etmekten haz alan kişilerin en güzel şekilde görev yapabilecekleri kutsal kurumlardır. Bu anlayış içerisinde belediye başkanlığı makamı ise 'halka hizmet, Hakk'a hizmettir' prensibinin ifadesi olan hizmetlerin en güzel şekilde yapılabileceği, eserlerin ortaya konulabileceği kutsal bir makamdır. Ben de, belediyeciliği meslek haline getirmiş bir kişi olarak, halkımızın takdiriyle böyle bir makama getirilmiş olmaktan, ayrıca mutluluk duyuyorum. Değerli halkımız, ülkemizin geleceğine, demokrasiye, özgürlüğe sahip çıktığını en güzel şekilde gösterdi. 'Daima hizmet, daima millet' parolasıyla halkımızın huzur, refah ve mutluluğu için çıktığımız bu kutlu yolda bizleri yalnız bırakmadı. Halkımız, yaptığı tercihle ileri demokrasi, büyük ekonomi, güçlü toplum, yaşanabilir çevre ve marka şehirleriyle lider ülke Türkiye hedefinin kazanmasını sağladı. Her işinde halkla birlikte ve halkın yanında olan, halkın desteğine önem veren bir anlayışın Kastamonu'da egemen olması için herkes üzerine düşen görevi yerine getirdi. Halkımız bizi tercih ederek, inançlara, değer yargılarına saygılı, toplumun hassasiyetlerini her zaman göz önüne alan kadroları işbaşına getirmiş oldu."

"TÜM HALKIMI SEVGİYLE KUCAKLAYACAĞIM"

Halka yapılması gereken hizmetleri ayrım gözetmeksizin 24 saat canla başla en iyi şekilde yapacağı taahhüdünde bulunan Babaş, şunları kaydetti:

"Adaylığım süresince, seçildiğim takdirde hangi görüşten ve hangi siyasi partiden olursa olsun, tüm vatandaşlarımı kucaklayacağımı ve herkese eşit hizmet edecek bir belediye başkanı olacağımı söyledim. Bu gün bu sözümün arkasındayım ve tüm halkımı sevgiyle kucaklayacağımı bir kez daha tekrarlıyorum. Belediye personeli arasında, siyasi ayrımcılık yapmayacağımı daha önce söylemiştim. Bu gün de aynı sözümü tekrar ediyorum. Ancak adaletli bir başkan olmaya gayret edeceğimi ve belediyedeki çalışan personel ile çalışmayanı, dürüst ve ahlaklı olan personel ile diğerlerini de aynı kefeye koyamayacağımı belirtmek isterim. Dolayısıyla benim belediye personelinden tek isteğim, sadece dürüst olmaları ve görevlerini layıkıyla yerine getirmeleridir. Bunu da istemek benim hem hakkım, hem de görevim diye düşünüyorum. Belediye Başkanlığım süresince her zaman eski başkanlarımızın tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceğim. Çünkü bu başkanlarımın benim üzerimde ve Kastamonu halkı üzerinde hakları vardır. Onlar da halka hizmet için birçok fedakarlıklar yaptılar. Onların hizmetlerine karşı, vefasızlık yapmayacağım."

"TEK AMACIMIZ HALKIMIZLA BİRLİKTE MUTLU OLMAKTIR"

'Amacım, tüm ekibimle birlikte değerli halkıma hizmetkar olmaktır' diyen Babaş, Kastamonu halkı ile birlikte Kastamonu'nun geleceğini kurarak, halkı mutlu etmeyi hedeflediğini belirtti. Babaş, "Biz herkesi, her kesimden, her partiden, tüm insanlarımızı seviyoruz. Kastamonu'da, Türkiye'de ve hatta yurtdışında yaşayan milyonlarca vatandaşımızı da ayrım gözetmeden canı gönülden seviyoruz. Her kesimden insanı aynı sevgi ve şefkatle kucaklayan, insanların dünya görüşü, düşünce ve inanç sistemlerine değer veren bir politika ve yaklaşıma sahip olduğumuzu hepiniz biliyorsunuz. Beni de yıllardır, Kastamonu Belediyesi'nde sizlere hizmet eden, sizlerin huzur, refah ve mutluluğunuz için çalışan bir kardeşiniz olarak biliyor ve tanıyorsunuz. Ben de sizleri yakından tanıyan, her zaman sizlerle iç içe olan bir Belediye Başkanı olarak Kastamonu'muzun geleceğini sizlerle birlikte gönüllerden gönüllere bağlar kurarak sizlerle birlikte hazırlamak istiyorum. Gelin, ülkemizin, ilimizin ve şehrimizin aydınlık geleceğine, birlikte sağlam adımlarla yürüyelim, gelecek nesillerimize mutlu yarınlar bırakalım. Hem Kastamonu'da, hem Türkiye'de bir sevgi ortamı oluşturalım. Hedeflerimi, ancak halkımın sevgisiyle, desteğiyle ve katkısıyla gerçekleştirebilirim. Halkımın mutluluğu için halkımla birlikte çalışmak arzusundayım. Çünkü bu güzel şehri daha da güzelleştirmek için hep birlikte, el ele, gönül birliğiyle çalışmalıyız. Birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız ve tüm zorlukları sevgiyle aşacağız. Birlikte başarmanın mutluluğunu da yine birlikte yaşayacağız" dedi.

"BAZI ARKADAŞLARIMIZIN GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİ, RİCAMIZ KARDEŞLİĞİMİZ BOZULMASIN"

Buradaki konuşmasının ardından Tahsin Babaş, alkışlar eşliğinde belediyeye geldi. Belediye Başkan Vekili Muzaffer Berber tarafından karşılanan Babaş, ardından makamına geçti. Belediye Başkan Vekili Muzaffer Berber, yeni seçilen Tahsin Babaş'a görevi devretti. Devir esnasında Berber, çok seviyeli bir seçim dönemi yaşadıklarını hatırlatarak, "Birbirimiz kırmadan, dökmeden, karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde bir seçim dönemi geçirdik. Tahsin Babaş'a bundan sonraki görevinde başarılar diliyoruz. Belediyemizin toplam 11 milyon lira borcu bulunuyordu. Fakat 2 milyon lira vergi alacağımız var. Buna göre belediyemizin toplam 9 milyon TL borcu bulunmaktadır. Belediyemiz, Türkiye'de borcu en az olan belediyeler sıralamasında yer almaktadır. Bundan sonrada doğru yaptığı her işte Tahsin Babaş'ın yanında olacağımızı kendisine taahhüt ediyoruz. Fakat bazı arkadaşlarımızın görev yerlerini değiştirmişler. Bu kardeşliğimizi bozmayalım. Bu konuda kendisinden rica ediyorum" diye konuştu.

"ÇATILARDA GEZENLERDEN HESABINI, KASTAMONU HALKI ADINA SORARIM"

Belediye Başkanı Babaş da, belediye personeli ile belediye meclisiyle birlikte uyumlu bir şekilde çalışacaklarına inandığını belirterek, "Biz, liyakat sahibi işini özveri ile yapan, siyasete bulaşmamış, herkese eşit davranan, kardeşlerimizin her zaman başımızın üstünde yeri var. Ama belediyeyi siyasi olarak kullanan, çok değişik amaçlar uğruna hareket edenler yani çatılarda gezenlerden hesabını Kastamonu halkı adına sorarım. Şahsımla ilgili kesinlikle hiç kimseye ve kişiyle bir sorunum yoktur. Sadece Kastamonu halkı adına bütün iş ve faaliyetlerimi gerçekleştireceğim" şeklinde cevap verdi.

Belediye Başkan Vekili Muzaffer Berber'den görevi devralan Tahsin Babaş, devir teslim defterini imzaladı ve belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Ardından Babaş, vatandaşlarla sohbet ederek tebrikleri kabul etti. - KASTAMONU

Kastamonu Belediyesi Önünde Mehterli Kutlama
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kastamonu Belediyesi Önünde Mehterli Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


Advertisement