Kastamonu'da Balık Av Sezonu Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kastamonu'da Balık Av Sezonu Törenle Açıldı

Kastamonu Valisi Bektaş: "Sadece balıkçılık değil, denizi de çok kullanmasını maalesef başaran bir millet değiliz"

01.09.2013 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde balık av sezonunun başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Erdoğan Bektaş, İnebolu Limanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, balıkçılık konusunda Türkiye'nin çok başarılı olmadığını söyledi.

Su ürünleri fakültelerinin öğrenciler tarafından tercih edilmediğini belirten Vali Bektaş, "Sadece balıkçılık değil, denizi de çok kullanmasını maalesef başaran bir millet değiliz" dedi

Özellikle Karadeniz bölgesindeki balıkçılığın, babadan görme usuller ve el yordamıyla sürdürüldüğünü ifade eden Bektaş, 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke olmaları nedeniyle bu işin hakkını vermeleri gerektiğini kaydetti.

Bektaş, dünyada sadece denizcilikle geçinen ülkelerin olduğunu anlatarak, "Sahildeki 3-5 beldemizi balıkçılıkla geçindiremeyince bunun bir kıymeti olmaz" diye konuştu.

Balıkçıların yeni av sezonundan umutlu olduklarını vurgulayan Bektaş, şöyle devam etti:

"Özellikle son bir yıl içinde yasakların uygulanmasındaki titizlikten memnunlar. Sezonun bereketli geçeceğine dair bir beklenti, bir umut var. Doğrusu o umudu, beklentiyi biz de paylaşıyoruz. Tabi temel sorunlarımız, sıkıntılarımız var. Balıkçılarımız için, denizciliğimiz için ne kadar emek versek azdır."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman da avlanma sezonunun 15 Nisan 2014 tarihinde sona ereceğini belirtti.

Yaman, 2012-2013 av sezonunda Kastamonu'da başta hamsi olmak üzere  5 bin 222 ton su ürünleri istihsali yapıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek dua edildi.

Törene, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Erk, Belediye Başkanı Engin Uzuner, daire amirleri ve balıkçılar katıldı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kastamonu'da Balık Av Sezonu Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement