Kastamonu'da Dalgalar 6 Metreyi Buldu - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da Dalgalar 6 Metreyi Buldu

Kastamonu\'da Dalgalar 6 Metreyi Buldu

Kastamonu Doğanyurt'ta, hızı saatte 60 kilometreyi geçen rüzgar nedeniyle, denizde 6 metre boyunda dalgalar oluştu.

03.12.2013 13:41  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Doğanyurt'ta yaşanan kuvvetli rüzgar nedeniyle etkili olan dalgalar, Doğanyurt Limanı'ndaki orman işletme binasının duvarlarına zarar vererek çatlak oluşturdu.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentteki fırtınanın bu gece de devam edebileceğini ve dalga yüksekliğinin 6 metre olarak ölçüldüğünü belirterek, oluşabilecek fırtınaya karşı vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini kaydetti. 

'ACİL ÖNLEMLER ALINMALI'

Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahilde 3 yıl önce yapılan tahkimat çalışmasının yetersiz kaldığını söyledi.

Dalgaların sahilde bulunan evleri tehdit ettiğini ifade eden Kaya, "Dalgaların etkisiyle Orman İşletme binasının duvarlarında çatlaklar oluştu. Sahilden 10-15 metre uzaklıktaki binalar tehlike içindedir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı  Bolu Bölge Müdürlüğü'ne sorunu ilettik." diye konuştu.

Kaya, bu nedenle gerekli incelemenin acilen yapılması ve ileride bu durumlara sebebiyet vermeyebilir bir çözümün hızlı bir şekilde üretilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Tehlike korkusuyla yaşayan bu kesimdeki vatandaşlarımızın korkularının giderilerek normal yaşamlarına dönebilmeleri için acil önlemler alınmalı ve çözüm sağlanmalıdır." dedi.

Kastamonu Haber

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da Dalgalar 6 Metreyi Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement