Kastamonu'da Kısa Dönem Askerler Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Kastamonu Gölköy 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda 3 haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 2 bin 954 kısa dönem asker, törenle yemin etti.

11.04.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Gölköy 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda 3 haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 2 bin 954 kısa dönem asker, törenle yemin etti.

354'üncü dönem ikinci grup kısa dönem erlerin yemin törenine ailelerinin yanında Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Zonguldak 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nejdet Köse ve Kastamonu Belediye Başkanı AK Parti'li Tahsin Babaş da katıldı. Törende konuşan Kastamonu 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Erhan Vural, kısa dönem erlerin 3 haftalık temel askerlik eğitimini başarıyla tamamladığını söyledi. Albay Vural, şöyle konuştu:

"Gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine and içeceksiniz. İçeceğiniz and ile vatan hizmeti görevini sizden önceki büyüklerinizden devralacak, askerlik süresince bu kutsal nöbet hizmetini en iyi şekilde yerine getirecek ve sizden sonraki kardeşlerinize gururla ve onurla devredeceksiniz."

Eğitimde başarılı olan askerler ve ailelerine ödülleri verildi. Daha sonra kısa dönem erler hep birlikte yemin etti. Ardından da 354'ncü dönem askerler adına yaş kütüğüne plaket çakıldı. - Kastamonu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da Kısa Dönem Askerler Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement