Kastamonu'da Sağlık, Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Kastamonu'da Sağlık, Masaya Yatırıldı

Kastamonu\'da Sağlık, Masaya Yatırıldı

Kastamonu’nun sağlıkta karşılaştığı hastalıklarla sorunlar, yetkililer tarafından masaya yatırıldı.

06.04.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun sağlıkta karşılaştığı hastalıklarla sorunlar, yetkililer tarafından masaya yatırıldı.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Atakan Özdemir, Kastamonu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık, Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Ümran Pelenkoğlu, Türkiye Kızılay Kastamonu Şube Başkanı A. Muhsin Emeksizoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesi Başkanlığı, Yardım Severler Başkanlığı, Türk Anneler Derneği, Kastamonu Muhtarlar Derneği, Verem Savaş Derneği, 10 Aralık Kadın Platformu Derneği ve Kimsesiz Çocukları Koruma Derneklerinin temsilcilerinin katılımıyla Kastamonu'da sağlık sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, katılımcılara Kastamonu'nun sağlık konusundaki son durumu hakkında detaylı bilgiler verdi. 400 yataklı yeni devlet hastanesinin 21 Nisan'da ihale edileceğini hatırlatan Öztürk, "Yeni Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin ihalesi yapıldı. Devrekani, İnebolu ve Taşköprü'ye yapılacak yeni hastane projeleri ile il merkezine yapılacak 6 hekimli toplum sağlığı merkezi projeleri konusunda çalışmalar sürüyor" dedi.

KETEM'in çalışmaları ve Merkezi Hastane Randevu Sistemi hakkında sivil toplum kuruluşlarından destek isteyen Öztürk, "Ayrıca STK'larımızın organ bağışı noktasında da desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Ayrıca Öztürk, Kastamonu'daki sağlık sorunlarının minimum seviyeye düşürülmesi için bu tür toplantıların önümüzdeki günlerde de tekrarlanacağını belirtti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu'da Sağlık, Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement