Kastamonu'da Sarımsak Tadında Festival - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da Sarımsak Tadında Festival

Kastamonu\'da Sarımsak Tadında Festival

Taşköprü Belediyesi'nin bu yıl 26.'sını gerçekleştirdiği Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali coşkuyla start aldı.

30.08.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşköprü Belediyesi'nin bu yıl 26.'sını gerçekleştirdiği Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali coşkuyla start aldı.

Festivalin açılışına; Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Eski Devlet Bakanı MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Kastamonu AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın, Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, eski Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, Mehmet Yıldırım ve Musa Sıvacıoğlu, Emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis ve çok sayıda davetli katıldı.

İlk olarak ilçeye adını veren tarihi köprüde festival kurdelesi kesildi. Program, yöresel ürünlerin sergilendiği stantların gezilmesi ve kortej yürüyüşüyle devam etti.

Daha sonra kortej eşliğinde üstü kapanan pazar yerinin ve 3. Pompeiopolis Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'ndaki program ise İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mehteran gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, festivallerin önemine değinerek, "Her festivalin kendine özgü özelliliği vardır. Bizim festivalimiz de taşıdığı kimlikle ülke genelindeki öncü festivaller arasındadır" dedi.

Almanya, Slovakya, Arnavutluk, Venezuela, KKTC, Taşköprü Halk Eğitim Merkezi ve TRT Gençlik Halk Oyunları Topluluğu gibi yerli ve yabancı folklor ekipleri birbirinden güzel halk danslarını Taşköprülüler için sergiledi.

Bugün başlayan 26. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali, cuma akşamı ünlü türkücü Orhan Hakalmaz, cumartesi akşamı Murat Boz, son gün ise Funda Arar konseri ile son bulacak. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da Sarımsak Tadında Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement