Kastamonu'da Sel Hayatı Felç Etti - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da Sel Hayatı Felç Etti

Kastamonu\'da Sel Hayatı Felç Etti

Kastamonu’nun Daday ilçesinde yaşanan sel felaketi adeta hayatı felç etti.

07.06.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Daday ilçesinde yaşanan sel felaketi adeta hayatı felç etti.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan yağış, Kastamonu'nun Daday ilçesinde Daday çayının taşmasına neden oldu. Ayrıca derelerde yaşanan taşkınlıklar nedeniyle birçok evi su bastı; ilçenin alt yapısına büyük zarar verdi. Bununla birlikte derelerinde taşmasıyla ekili alanlar zarar gördü. Birçok köye sel nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

İlçede meydana gelen sel nedeniyle ilçede iş yerlerini ve bazı evleri su bastı. Vatandaşlar, evlerini basan su nedeniyle eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

Selden etkilenen vatandaşlar, köylerinin yollarının selden dolayı kapandığını belirterek, "Köyümüze ulaşım kesildi. Köyümüze geçemiyoruz, çiftçilerimiz çok mağdur. Ekili alanlar zarar gördü. Hayvanlarımız dağda kaldı" dedi.

İlçede yaşanan selden dolayı büyük zarar gördüklerini belirten Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ise, şöyle konuştu: "4 Haziran'dan bu yana yağan yağış, ilçemizde büyük zarara neden oldu. Toprak, yağışa dolgun olduğu için sürekli sel olayları yaşandı. Geçen her sürede zararımız çoğalıyor. Şu anda sel, mahallelerimizde büyük bir tahribat yaptı. Özellikle Daday çayı her geçen gün yükseliyor. Buda bizleri korkutuyor. Bazı mahallelerimizde bodrum katlarını su bastı. Sanayi sitemiz su altında kaldı. Belediye olarak şu anda bir kriz masası kurduk. Bütün birimler teyakkuzda ve iş makineleriyle su basan ve tıkanan yerleri açmaya çalışıyoruz. Eğer bu şekilde yağmur biraz daha devam ederse ilçemiz büyük risk altında kalacak. Belediye personelimiz sürekli tıkanan yerleri açıyor ama ne kadar açarsan aç, diğer taraftan yağmur yağışı nedeniyle oluşan sel çoğalıyor. 13 köy muhtarlığımız ile 23 yerleşim yerinin yollarında ağır hasarlar oluştu. Bazı evlerimiz su bastı. Köylerimizde yağan yağmur, ilçemize geldiği için bizleri zor duruma düşürüyor. İnşallah yağış, biraz durur ve yağmur durunca da selin biraz azalacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca Bedirhan Barajında su seviyesi yükseldiği için barajı da açma durumları var. Eğer barajın kapakları açılırsa biraz daha riskimiz artacak. Bundan sonrası bakacağız ve kontrol edeceğiz. Ne yapabiliriz, çalışmalarımız sürecek. En büyük hasarı da Ballıdağ'dan gelmekte olan su şebekesi zarar gördü. Şu anda oradan su alamıyoruz. Diğer taraflara elektrik pompaları ile su basmaya çalışıyoruz. Halkımızı susuz bırakmamak için tüm mücadelemizde devam ediyoruz. Bilmiyorum, havalar açıldığı zaman nasıl yaparız. Baya bir hasarımız oluştu su şebekesinde. Tahminen şu anda 15-20 borunun koptuğu tespit ettik, parçalandığını tespit ettik. İnşallah daha fazla hasarımız yoktur. Şu anda tüm yoğunluğumuzla zararı en aza indirmeyi, vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirilmesine çalışıyoruz"

Ayrıca sel nedeniyle İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğüne bağlı ekipler, hasar oluşan ilçeleri ziyaret ederek hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da Sel Hayatı Felç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.


Advertisement