Kastamonu'daki Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Kastamonu'daki Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası Sona Erdi

Kastamonu\'daki Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası Sona Erdi

Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde yapılan Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası sona erdi.

17.05.2015 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde yapılan Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası sona erdi.

Şampiyona dün antrenman ve sıralama turları yapılan E1 (A-B), E2 (A-B), E3 (A-B), Junior (EG), Veteran ve Women (Bayanlar) sınıfları sporcularının yarışmaları ve ödül töreni ile tamamlandı. Mücadeleli geçen yarışmalar Suğla Yaylası'nı dolduran vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Yaylayı dolduran vatandaşlar yarışmaları heyecanla takip ederken bir yandan da piknik yaparak yayla havasından doyasıya faydalandılar.

Türk sporcuların yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Fransa, İran, İngiltere'den gelen 148 ondurucunun katıldığı şampiyonanın Takım puanlamasında Yunanistan birinci Türkiye ikinci ve Romanya'da üçüncü oldu.

Şampiyonanın ödül töreninde konuşma yapan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, "Geçen sene ulusal yarış yaptıktan sonra, burada uluslararası yarışmak için söz vermiştik. Bunu tutmaktan dolayı gururluyum. Burası çok güzel bir merkez oldu. Sayın Valimiz Şehmus Günaydın'a çok teşekkür ediyorum. Bize güven verdi ve kendisinin desteğiyle burada güzel bir şampiyona yaptık. Kastamonu Milletvekillerimize, Azdavay Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve burada büyük emek harcayan Yönetim Kurulu Üyeleri arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim" diye konuştu.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın ise yapılan çalışmalarla Kastamonu'nun çok önemli bir noktaya geldiğini belirterek, "Bu bir ilk ve başlangıçtır, bunun tanıtılması için daha fazla organizasyonlara ihtiyaç olacaktır. Çalışmalarımızı her geçen gün arttırarak sadece Azdavay'ın değil Kastamonu'muzun turizmde hak ettiği yere gelmesi için hep beraber çalışıyoruz. Turizmde iyi bir potansiyele sahip olmanız yetmiyor önemli olan bunu tanıtmanız buraya geleceklerin burada neler göreceklerini onlara çok iyi anlatmamız lazım. Şampiyonanın düzenlenmesinde bize destek veren Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere Sayın vekillerimize, Spor Toto Başkanımıza buranın sponsorluğunu yaptılar kendilerine teşekkür ediyoruz. Orman teşkilatına, ilçe kaymakamlığına, ilçe belediye başkanlığına teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan Doğu Avrupa Şampiyonası'nda sınıflarına göre dereceye giren sporcular işe şöyle sıralandı;

E1: Michalis Ntouzenis-Yunanistan (Honda), Sinan Memnun-Türkiye (Husqvarna), Kunter Kuşçu-Türkiye (Husqvarna)

E2: Andrew Noakley-İngiltere (KTM), Trigkas Giannis-Yunanistan (Beta), Zoras Alexsious-Yunanistan (KTM)

E3: Siafarikas Vasileos-Yunanistan (Honda), Andrei Botoaca-Romanya (Husqvarna), Burak Özdemir-Türkiye (KTM)

Junior: Teodor Kabakchiev-Bulgaristan (KTM), Artemios Sfinanolakis-Yunanistan (Husqvarna), Shevki Shevkiev-Bulgaristan (TM)

Veteran: Gkagkantsios Thanasis-Yunanistan (KTM), Tahir Tugayoğlu-Türkiye (Husaberg), Murat Kızak-Türkiye (Husqvarna)

Women: Burcu Tugayoğlu-Türkiye (Husaberg), Şule Öztürk-Türkiye (KTM), Nazire Peker-Türkiye (KTM) - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kastamonu'daki Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement