Kastamonu - Demirel'in Törenle Elektriğe Kavuşturduğu Köyde Üzüntü Var - Son Dakika
Güncel

Kastamonu - Demirel'in Törenle Elektriğe Kavuşturduğu Köyde Üzüntü Var

Kastamonu - Demirel\'in Törenle Elektriğe Kavuşturduğu Köyde Üzüntü Var

Demirel'in törenle elektriğe kavuşturduğu köyde üzüntü var KASTAMONU'nun Koru Köyü sakinleri, 1969'da Başbakanlığı döneminde düzenlenen törenle köylerine ilk elektrik gelmesine vesile olan 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle büyük üzüntü yaşıyor.

20.06.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demirel'in törenle elektriğe kavuşturduğu köyde üzüntü var

KASTAMONU'nun Koru Köyü sakinleri, 1969'da Başbakanlığı döneminde düzenlenen törenle köylerine ilk elektrik gelmesine vesile olan 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle büyük üzüntü yaşıyor.

Merkez ilçeye bağlı Koru Köyü'nde dönemin muhtarı 86 yaşındaki Rakım Tokmakoğlu, köylerine ilk elektriğin Demirel'in sayesinde geldiğini söyledi. Köylerine elektriğin gelmesi nedeniyle o yıl tören düzenlendiğini belirten Tokmakoğlu, şöyle dedi:

"Işıkları yakmaya Demirel geldi. Trafoya çıktı ışıkları yaktı. Orda kadınların ellerinde fenerleri görünce, 'Bacılar bu fenerleri çöpe atın. Bundan sonra köyünüzde elektrik kesilmeyecek devamlı yanacak' dedi. Kastamonu'da elektrik verilen ilk köy bizim köy oldu."

FÖTR ŞAPKASINI SAKLIYOR

Koru Köyü Muhtarı Muammer Yapıcıoğlu ise Süleyman Demirel'le çektirdiği fotoğrafı ile kendisine gönderdiği 'fötr' şapkasını hatıra olarak sakladığını ifade etti. Demirel sevdasının kendisinde yıllar önce başladığını vurgulayan Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"2013'de Güniz Sokak'ta kendisini ziyaret ettim. Bu ziyaret sırasında fötr şapkasını istedim. Şapkasını kargo ile kısa süre sonra bana gönderdi. Şapkayı evimin en güzel yerinde saklıyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kastamonu - Demirel'in Törenle Elektriğe Kavuşturduğu Köyde Üzüntü Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement