Kastamonu Devlet Hastanesi'nin İhalesi 21 Nisan'da Yapılacak - Son Dakika
Politika

Kastamonu Devlet Hastanesi'nin İhalesi 21 Nisan'da Yapılacak

Kastamonu Devlet Hastanesi\'nin İhalesi 21 Nisan\'da Yapılacak

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi'nin 21 Nisan’da ihale edileceğini belirterek, dedikodu ve iftira siyasetinin artık iflas ettiğini söyledi.

06.03.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi'nin 21 Nisan'da ihale edileceğini belirterek, dedikodu ve iftira siyasetinin artık iflas ettiğini söyledi.

Gülşen, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Kastamonu'ya yapılması planlanan 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi'nin ihale tarihini açıkladı. 21 Nisan Pazartesi günü saat 14.00'de ihalenin yapılacağını belirten Gülşen, "Bölgemize hizmet verecek ve bölgenin göz bebeği olacak 400 yataklı yeni Devlet Hastanemiz, 21 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 14.00'de ihalesi yapılacak. TOKİ, bugün web sitesinde ihale tarihini yayınladı. Hastanemiz, Kastamonu Tıp Fakültesi'yle entegreli bir şekilde çalışacak. Bu büyük kompleks, herkesin imreneceği özel bir hastane olacak. Tıp Fakültesi ile Devlet Hastanesi entegreli bir şekilde çalışacak. 400 yatak, 250 yatakta Tıp Fakültesi toplam 650 yatak kapasiteli olacak. 400 yataklı hastanemiz, 528 yataklı yapılacak. Şuanda 150 çift kişilik odalar, 100 tane de tek kişilik oda şeklinde planlandı. Fakat hastanemiz 528 yatak kapasitesine ulaşabiliyor. Hastane, Kastamonu için büyük bir yatırımdır. Önümüzdeki 60-70 yıl Kastamonu'nun hastane problemini giderecek önemli bir sağlık hizmetidir. Bunun yanı sıra Kastamonu'yu bölgesinin sağlık merkezi yapacak bir yatırımdır. Hem devlet hastanemiz hem de Kastamonu Tıp Fakültemiz hizmete girdiğinde Kastamonu bölgenin sağlık merkezi haline gelecektir" dedi.

"2015 YILI SONUNA KADAR BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR"

Yeni Devlet Hastanesi hakkında bilgi veren Gülşen, "Hastanemiz, teknik olarak 85 bin metrekarelik kapalı alanı bulunuyor. 12 tane ameliyat salonu olacak. Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi olacak. Anjiyografi Merkezi bulunacak. Kastamonu'dan en çok il dışına sevkler Anjiyografi Merkezi'nden oluyor. Hastaların yüzde 40'a yakını diğer illere Anjiyografi Merkezi için sevk ediliyorlar. İnşallah bu sorunu ortadan kaldırıp, yeni hastanemizde Anjiyografi Merkezi oluşturacağız. Hastanemizin yapım süresi için tahminen 700 gün öngörüyorlar. Hedefimiz, 2015 yılı sonuna kadar hastanemizi yetiştirmek istiyoruz. Eğer bu sürede ihale sürecinde bir sarkma, itirazlardan kaynaklı bir gecikme olmazsa normal sürecinde hastanenin bitirilmesini planlıyoruz" diye konuştu.

"HİZMET ÜRETEMEYENLER DEDİKODU VE FİTNE ÜRETTİLER"

Kastamonu halkına 'lafa değil, icraata bakın' dediklerini aktaran Gülşen, "İş üretemeyen, hizmet üretemeyenler ne yazık ki dedikodu ve fitne ürettiler. Son birkaç ay içerisinde siyasiler tarafından hastane konusunda birçok dedikodu üretildi. Biz bunlara üzüldük. Her platformda Nisan ayı içerisinde hastanenin ihalesini yaptıracağımızı söylemiştik. Fakat bu süreçte sürekli 'hastane programda yok, hastanenin ödeneği yok' denildi. Kastamonu'da belediye bir başka partide diye 'Kastamonu'ya hizmet getirmiyorlar, hastaneyi de bu yüzden yapmayacaklar' denildi. Bunlar, seçim kazanmak için seçimlerde prim yapabilmek için her türlü iftira, dedikodu ne yazık ki üretildi. Bugün dedikodu ve iftira siyasetinin iflas ettiği gündür. Biz, dedikodu ve iftira siyasetini çirkinlik olarak nitelendiriyoruz. Tanıdığımız, bildiğimiz insanların, siyaseten mücadele etmemiz gereken, hizmet için yarışmamız gerektiğini düşündüğümüz kişilerin yani siyasi rakiplerimizin de bu tür söylemlerinden son derece rahatsızlık duydum. Hizmetlerimizi ve projelerimizi yarıştıralım. Yeril seçimler de, genel seçimlerde de hizmet noktasında ve proje noktasında sözü olmayanlar ancak bu tür söylemlerde bulunabilirler. Biz, Kastamonu'da bu tür çirkin siyasetin yani siyasette seviyenin düşmesinden büyük üzüntü duyduk. Biz, şimdiye kadar yaptığımız hizmetlerle konuşulduk. Havalimanını yaptık, Ilgaz Tüneli'ni deldik konuşulduk, inşallah önümüzdeki 60-70 yıla damgasını vuracak hastane konusunda da başarılarımız konuşulacak" şeklinde konuştu.

"HİZMETLERİMİZLE YAD EDİLMEK İSTENİYORUZ"

Genel iktidarın büyük hizmetlerinin olduğunu ifade eden Gülşen, şunları söyledi:

"Bunların yanı sıra yerelde de hizmetlerimizle anılmak isteniyoruz. Kastamonu halkının bu konudaki taktirini az çok biliyoruz. Kastamonu'da seçim kazanmak gibi bir endişemiz yok. Yerel seçimlerde ehliyet sahibi adaylarla yola çıktık. Kastamonu'da yine belediyemizden olan bir adayla halkımızın önüne çıktık. Kastamonu halkının teveccühü, yapılan anketlerde de bu seçimi AK Parti'nin kazanacağını gösteriyor. Ziyaretlerimizde bunları görebiliyoruz. Halkımız, sesi çok çıkana değil, hizmeti çok yapana bakıyor. Bunların belki sesleri çıkar ama sandıkta bu işlere tebessüm edenler nal toplarlar. Bugüne kadar böyle oldu, bundan sonrada böyle olacaktır. Yeni Türkiye'de Kastamonu'muzun da yer almasına halkımız karar vermiştir. Genel idareyle yapılan hizmetlerin, yerelde de yapılması Kastamonu halkının tercihi haline gelmiştir. İnşallah seçimlerden yüzümüzün akıyla çıkacağız. Yeni hastanemiz, Kastamonu Tıp Fakültesi ile entegreli bir şekilde çalışacak. Ayrıca hastanemizin hemen yanında ihalesi daha önce yapılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de bulunacak. Hastanemizde 800 araçlık otopark bulunacak. Hastanemiz, tamamlandığı uzun yıllar Kastamonu'nun sağlık konusunda bir sorunu olmayacak."

Hastanenin belediyeyle ilgili bir hizmet olmadığına değinen Gülşen, "Belediyeye bağlı bir hizmette değildir. Biz, bu işi çok uzun zamandır takip ediyoruz. Uzun uğraşlarımız sonucunda hastanemizin ihale süreci geri çekildi. Yani hastanemizin ihalesi 21 Nisan tarihine geri çekildi. Buda uzun uğraşlar sonunda oldu. 21 Nisan tarihi ise, yasal bir süreç var. Yaklaşık maliyet bedeli tamamlandıktan sonra ihale için 45 gün beklenilmesi gerekiyor. Bu yüzden yasal sürecin ardından 21 Nisan'da ihalesi yapılacak. Kastamonu halkı, bizim bu işi sekteye uğratmadan tamamlayacağımızı çok iyi biliyor. İnşallah, Allah izin verirse bu hastanemizi Kastamonu'ya kazandıracağız" dedi.

Gülşen, 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi'nin Kastamonu halkına hayırlı olması temennisinde bulunarak, bu konuda özellikle basın mensupları başta olmak üzere şimdiye kadar kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

"SONRADAN ÇIKANLAR KOPYALA YAPIŞTIR PROJELER"

Mart ayında yapılacak olan seçimleri kazanarak belediyeyi alma konusunda kararlı olduklarını ifade eden AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, hem projelerine hem hizmetlerine hem de adaylarına güvendiklerini söyledi. Kastamonu halkının teveccühlerini görerek özgüven duyduklarını belirten Gülşen, "Nihai olarak Kastamonu halkı Tahsin Bey'in belediye konusunda bilgisine ve birikimine güveniyor. Sonraki projelere de baktıklarında birçoğunun kopyala yapıştır montaj şeklinde olduğunu da görüyor vatandaşlar. Bizim projeler aylar önce çıktı, yeni çıkanlar kopyala yapıştır tarzında zaten. Bunlar halkın söyledikleri" ifadelerini kulandı.

"UZUN VADEDE PLANLANMIŞ PROJELER"

AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş'ın projeleri arasında gösterilen ve tartışma konusu yaratan 5 AVM yapımı konusuna da dikkat çeken Gülşen, şöyle konuştu:

"İş merkezleri ile AVM'ler karışmamalı. Bir kere bu AVM konusunu gündeme getiren ekip kendisi AVM yapmış ekip. Bir kere o reddi miras yapmış oluyor. İşimize gelince iyi bir mirasçıyız, işimize gelmeyince biz reddi miras yapıyoruz. Bu doğru bir ahlak değil. Bu projeler kamuoyuna aktarılmadan önce biz adayımız ile konuştuk. AVM ile ilgili düşüncüleri vardı, ama bunlar çok uzun vadeli düşünceler. Hani Türkiye'nin bir 2023 vizyonu gibi Kastamonu'nun da önümüzdeki 15-20 yılık vizyonunu belirleyen bir projeksiyondu. İhtiyaç halinde buralarda AVM'ler ya da iş merkezleri yapılacak diye söyledi. Ama hep üzerini çizdi ihtiyaç halinde diye. Şimdi burada işimize geldiği gibi AVM'ler yapılacak kısmını alıyoruz ama ihtiyaç halinde kısmını almıyoruz."

Kentsel dönüşüm projesinin de vatandaşlar ile birlikte yapılacağına dikkat çeken Gülşen, "İnsanları mağdur etmek üzere bir kentsel dönüşüm peşinde değiliz. Onlarla birlikte oturacağız, istişare edeceğiz, onlarla birlikte karar vereceğiz" dedi.

"HALK HİÇBİR ZAMAN TEHDİTLERE, ŞANTAJLARA BOYUN EĞMEDİ, MONTAJLARA İTİBAR ETMEDİ"

Yerel seçimlere kısa bir zaman kalmasına rağmen geçirilen seçim sürecinde teşkilatları hakkında çok faza dedikodu ve iftira üretildiğini anlatan Gülşen, TOKİ konutlarında çıkan söylemelere işaret ederek, "Bunu biz söylüyorsak ahlaksız olan biziz, biz söylemiyorsak bizim söylediğimizi ifade edenler ahlaksız. Bizim bunu söylemeyeceğimizi herkes bilir. Biz o TOKİ evlerini fakir fukara için yaptık. Kimmiş onları oradan çıkaracak? Biz buradayken onları oradan hiçbir güç çıkaramaz. Ama bu seçim sürecinde çok fazla dedikodu oldu, biz de bu durumdan çok rahatsızız. Hepsine cevap vermeye kalkarsak seviye çok düşecek. Siyasetin seviyesini düşürmemeye gayret ediyoruz. Toplantılara katılmak zorunludur diye karar almışlar. Altında da belediye müdürünün imzası var. Bunlardır tehdit. Bu halk hiçbir zaman tehditlere, şantajlara boyun eğmedi, montajlara itibar etmedi. Kendisine de hizmet edeni kimseye yedirmedi. Biz inanıyoruz ki Kastamonu halkı kendisine hizmet edene sahip çıkacaktır. Biz bu seçimlerden galip çıkacağımıza inanıyoruz. Bu taraz iftiralar hiç hoş değil. O ev o adamın hayatı. Bunu gündem etmek çok ayıptır. Biz belediyeye geliyoruz ve bunların hesabını sorarız. Kimsenin kimseye baskı yapmaya, şantaj yapmaya hakkı ve haddi yok" diye konuştu.

"HASTANEMİZ, TIP FAKÜLTESİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAK"

Yeni devlet hastanesinin Kastamonu'ya hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Kastamonu İl Başkanı Avukat Metin Çelik, "Hastane konusunda özellikle de seçim döneminde çok fazla polemik yaşandı. Hastane konusuyla bizleri sıkıntıya düşürmek istediler. Fakat hastanemiz, bizim seçim için yaptığımız bir yatırım asla değildir. Bunun bir evveliyatı, bir hazırlık dönemi oldu. Sayın milletvekilimizle birlikte teşkilatımızın bu konuyu takip etmesi sonucu, bu noktaya getirilmiştir. Hastanenin yapımının sarkmasının öncelikli sebepleri var. Bunlardan önce arsa problemi gündeme geldi. Arsanın ardından Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi ile entegreli bir şekilde çalışması söz konusu oldu. Bu tür sebeplerden hastanenin yapımı bir süreliğine gecikti. Arsanın takasında çok fazla zaman kaybı yaşadık. Ama sonunda istediğimiz oldu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

"SİYASETTE ÜSLUBUMUZU BOZMAYACAĞIZ"

Bunların yanı sıra İnebolu'ya bir hastane projelerinin bulunduğunu hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Devrekani'ye yapılacak hastane ihale aşamasına geldi. Tosya Devlet Hastanemiz hizmete girdi ve çalışıyor. Yine Araç'ta devlet hastanemizin inşaatı sürüyor. Bunların yanı sıra birçok yatırımlarımız hala devam ediyor. Burada saymakla bitmez. Sayın milletvekilimizin değindiği gibi siyasette üslup konusuna katılıyorum. Biz, hiçbir zaman siyasette ortamı geren taraf olmadık. Hep mantıklı, muvafık olmaya çalıştık. Hizmetlerimizle konuştuk. Bunun dışında polemiklerden uzak durmaya çalıştık. İnşallah bundan sonrada seçime kadar aynı tavrımızı devam ettirmeye çalışacağız. Ziyaretlerimizde halkımızdan aldığımız izlenimler çok olumlu oluyor. Kastamonu'da hem adayım hem partimiz halkımızdan büyük bir teveccüh alıyor. Bundan sonrada çalışmalarımızı arttırıp devam edeceğiz. Ülkemizin bundan sonraki hedeflerinde de inşallah Kastamonu'da omuz vermiş olacaktır." - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kastamonu Devlet Hastanesi'nin İhalesi 21 Nisan'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: Cumhur İttifakı'na zarar vermek isteyen partiler var
    17:54 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: Cumhur İttifakı'na zarar vermek isteyen partiler var

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, "Cumhur İttifakı'nın yanındaymış gibi gözüküp, ittifaka zarar vermek niyetiyle çeşitli şehirlerde aday gösteren partiler var. Bu partiler de Cumhur İttifakı'na, AK Parti belediyeciliğine zarar vermenin dışında hiçbir şey vadetmiyorlar.

  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • AK Parti Ortahisar İlçe Mitinginde Projeler Konuşuldu
    17:52 AK Parti Ortahisar İlçe Mitinginde Projeler Konuşuldu

    AK Parti Ortahisar ilçe mitinginde Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayları Ahmet Metin Genç ve Ergin Aydın, projelerle ilgili söz verdiler. Mitinge AK Parti Trabzon milletvekilleri, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve çok sayıda partili katıldı. Ahmet Metin Genç, raylı sistem, Gülcemal ve sanayi siteleri gibi projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Ergin Aydın ise Ortahisar'a özel projeler sunacaklarını belirtti.

  • Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız
    17:49 Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız

    Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Polonya'da bir araya geldi. Tusk, Ukrayna'ya mali, diplomatik yardım, askeri teçhizat sağlanması, bu ülkenin AB'ye katılım süreci, NATO'ya üye olması konularının tartışılmaz olduğunu belirtti. Tusk ayrıca, Rusya ve Belarus tarım ürünlerine AB tarafından yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına bir adım mesafede olduklarını ifade etti.

  • Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım
    17:48 Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'ye yapılan yatırımları tek tek sıraladı. Son 21 yılda Kocaeli'ye 305 milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Yatırımlar arasında eğitim, gençlik ve spor, sağlık, konut, kentsel dönüşüm, ulaşım, tarım, sanayi ve teknoloji gibi alanlar bulunuyor.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti
    17:40 Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti

    20. Dönem DYP Milletvekili Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal, 90 yaşında hayatını kaybetti. Cenaze namazı Hulusi Akar Cami'nde kılındı ve birçok siyasi isim katıldı. Çilsal'ın cenazesi eski mezarlığa defnedildi.


Advertisement