Kastamonu İl Sağlık Müdürü Öztürk Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Öztürk Açıklaması

"Kentte ambulans sayısı 55 oldu"

28.05.2014 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk, "Kentte ambulans sayısı 55 oldu" dedi.

Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, merkez nüfusunun 368 bin 93'e ulaştığını belirterek, nüfus oranına göre çalışan uzman hekim, pratisyen hekim, diş hekimi, hemşire, ebe ve diğer personel sayılarının 2014 yılında 3 bin 914'e ulaştığını söyledi.

Tedavi hizmetleri, tedavi müracaatları, acil sağlık hizmetleri gibi birçok konuda olumlu gelişmeler yaşandığını ifade eden Öztürk, 2010'da helikopter ambulans, 2013'de de uçak ambulans hizmetini almaya başladıklarını anımsattı.

Öztürk, acil hastaların tam donanımlı ambulanslarla ücretsiz olarak taşındığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"2014'de kentte ambulans sayısı 55 oldu, bunların 16'sı nakil amaçlı kullanılmaktadır. Bir tanesi de obez ambulansı olarak tahsis edilmiştir. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hastanesi için 400 yataklı devlet hastanesi arazisi içine yapılacak 30 ünitelik ADSM binası için İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından ihale yapılmış ve sözleşme imzalanmıştır. 2011'de TOKİ tarafından yapımına başlanılan 25 yataklı araç devlet hastanesi inşaatı yüzde 35 seviyelerindedir. 20 yataklı Devrekani Devlet Hastanesi için İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından ihale yapılmıştır. Yapımı planlanan 50 yataklı Taşköprü Devlet Hastanesi için proje ve arsa çalışmaları tamamlanmış olup, bu yıl ki yatırım programına alınmıştır. Yapımı planlanan 50 yataklı İnebolu Devlet Hastanesi için arsa çalışmaları tamamlandı ve proje çizimi için ilgili firmaya yer teslimi yapıldı."

Toplantıya, Halk Sağlığı Müdürü Yüksel Kutlu ve Kastamonu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Uyanık da katıldı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kastamonu İl Sağlık Müdürü Öztürk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement