Kastamonu Müzesi Artık Ücretsiz Gezilebilecek - Son Dakika
Yerel

Kastamonu Müzesi Artık Ücretsiz Gezilebilecek

Kastamonu Müzesi Artık Ücretsiz Gezilebilecek

Müze girişlerinde yerli ve yabancılara uygulanan farklı ücret tarifesinden vazgeçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, yerli ziyaretçileri gözeten bir dizi uygulamayı yürürlüğe koydu.

28.05.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müze girişlerinde yerli ve yabancılara uygulanan farklı ücret tarifesinden vazgeçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, yerli ziyaretçileri gözeten bir dizi uygulamayı yürürlüğe koydu. Bu kapsamda Kastamonu Müzesi artık ücretsiz olarak gezilebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Kastamonu Arkeoloji Müzesi, eser sayısı bakımından ülkenin önde gelen müzelerinin başında yer alıyor. M.Ö. ve M.S. Kastamonu tarihini sergileyen Kastamonu Arkeoloji Müzesinde, Kastamonu, Çankırı ve çevredeki diğer illerden toplanan Hitit, Frig, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait çeşitli cam, pişmiş toprak eserler, lahit, sütun heykeller, mezar stilleri sergileniyor. Ayrıca müzenin bahçesinde, Roma dönemine ait mimari parçalar, aslan ve boğa heykelleri, küpler ile Osmanlı dönemi mezar taşları bulunuyor.

1940'lı yıllardan itibaren Kastamonulu Arkeolog Ahmet Gökoğlu tarafından Kastamonu, Zonguldak, Sinop, Samsun, Bolu, Çankırı'dan toplanarak getirilen arkeolojik eserler Kastamonu Müzesinde teşhire sunuldu.

Türkiye'de büyük öneme sahip Kastamonu Arkeolog Müzesinde sergilenen eserlerin yanında teşhire sunulan diğer eserler arasında Kastamonu'da bulunan Paleolitik çağa ait el baltaları çeşitli dönemlere ait damga mühürler, pişmiş toprak kaplar, madeni Hitit kapları, Roma ve Helenistik döneme ait cam eserler, Roma dönemine ait antropomorfik kap ile Osmanlı Dönemine ait define sergilenen diğer eser guruplarından oluşuyor.

Müzede sadece Atatürk Salonunda ve Steller Salonu'nun giriş kısmında fotoğraf çekilebiliyor, onun dışında fotoğraf çekmek müzede yasak. Sadece Arkeoloji alanında araştırma yapanlar, yüksek lisans öğrencileri, bakanlıktan alacakları özel izinle müzede fotoğraf çekebiliyor.

Kastamonu Arkeolog Müzesi, Pazartesi günleri hariç diğer günler açık tutuluyor. Müzekartın geçerli olduğu müzeyi daha önce 18 yaş altı Türk vatandaşları ücretsiz gezebilirken, yetişkin ve yabancı uyruklu ziyaretçiler ise 3 TL ödeyerek gezebiliyordu. Fakat Kültür ve Turizm Bakanlığı, aldığı bir karar sonra Kastamonu dahil tüm Türkiye genelindeki bazı müzelerin ücretsiz gezilmesi yönünde çalışma başlattı. Bu kapsamda Kastamonu Arkeolog Müzesinde alınan bu karar sonrası müze ücretsiz olarak gezilebiliyor.

Öte yandan Kastamonu'nun yöresel ürünlerinin ve el dokumalarının sergilendiği Kastamonu Etnografya Müzesi ise, ziyaretçiler tarafından 5 TL ödenerek gezilebilecek. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu Müzesi Artık Ücretsiz Gezilebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement