Kastamonu'nun Azdavay İlçesi Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası'na Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'nun Azdavay İlçesi Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Kastamonu\'nun Azdavay İlçesi Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası\'na Hazırlanıyor

Balkan Motosiklet Federasyonu tarafından Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası, 15-16-17 Mayıs tarihlerinde Kastamonu Azdavay'da yapılacak.

12.05.2015 11:54  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası'nın tanıtım toplantısına Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Azdavay Kaymakamı Ali Güner, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Ogün Baysan, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık ve Türkiye Şampiyonu İbrahim Ercansungur katıldı.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın ve beraberindeki heyet, pisti gezerek yetkililerden bilgi aldı. Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, "Geçen sene doğa sporları konusunda çok büyük avantajlara sahip olan Kastamonu'da ilk defa Enduro alanında Türkiye Şampiyonası düzenlediklerini belirterek, "Türkiye Şampiyonası'nın akabinde sporculardan ve federasyondan iyi geri dönüşler aldık. Akabinde Doğu Avrupa Şampiyonası yapılması için girişimlerde bulunduk. Talebimiz kabul edildi ve Türkiye Şampiyonası'nın ardından şimdi Avrupa Şampiyonası'nı düzenleyeceğiz. Bu şampiyonaya önemli katılım bekliyoruz. Bu katılım ile özellikle Azdavay'ın bu motor sporları alanında ne kadar büyük potansiyeli olduğunu da herkese göstermek istiyoruz. Arkadaşlarımız özveri ile çalışıyor. Alnımızın akıyla bir performans ortaya koymak istiyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

BAYSAN: "SPORCULARIMIZ KASTAMONU YARIŞI İÇİN SABIRSIZLANIYOR"

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Ogün Baysan parkur ve yapılacak şampiyona hakkında şunları söyledi; "Geçen sene burada Türkiye Şampiyonasını yaptık. Türkiye Şampiyonasının ardından Ekstrem parkurumuzu bu sene yeniledik ve ona ilaveten kros test etabımızı da ilave ettik. Dolayısıyla Avrupa standartlarında bir parkurumuz oluştu. Orman içerisinde de 25 km, 15 km'si ara etap, 10 km'si de Enduro test dediğimiz kuru bir dere yatağımız var. Çalışmalarımız çok hızlı devam ediyor. Burada sayın Valimizin, Belediye, Başkanımızın ve Kaymakamımızın bir hassasiyeti var. Doğal yapıyı bozmadan, doğa sporumuzu, doğa sporunu sevecek şekilde hazırlamak. Onun içinde gereken emniyeti gösteriyoruz ve kısmet olursa Çarşamba akşamı burada tüm çalışmalar bitmiş olacak. Türkiye'de Enduro lisansına sahip olan bütün sporcularımız burada yarışmak için can atıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kastamonu'nun Azdavay İlçesi Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası'na Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement