Kastamonu'ya Gönderilen 9 Ambulans, 112'ye Teslim Edildi - Son Dakika
Yerel

Kastamonu'ya Gönderilen 9 Ambulans, 112'ye Teslim Edildi

Kastamonu\'ya Gönderilen 9 Ambulans, 112\'ye Teslim Edildi

Sağlık Bakanlığı’nın 2016 yılı içerisinde dağıtımını yapacağı 836 ambulansın üçüncü anahtar teslim töreninin Samsun’da yapılmasının ardından Kastamonu’ya gönderilen 9 ambulans, törenle merkez ve ilçelere teslim edildi.

14.03.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı'nın 2016 yılı içerisinde dağıtımını yapacağı 836 ambulansın üçüncü anahtar teslim töreninin Samsun'da yapılmasının ardından Kastamonu'ya gönderilen 9 ambulans, törenle merkez ve ilçelere teslim edildi.

Sağlık Bakanlığı'nın Kastamonu'ya gönderdiği 9 ambulans için İl Sağlık Müdürlüğü önünde ambulans dağıtım töreni gerçekleştirildi. Ankara'daki terör saldırısını kınayan Vali Şehmus Günaydın, "Bu ülkenin ve bu milletin birlik ve bütünlüğünü asla ve asla zedeleyemeyecekler" dedi.

Kastamonu'nun zor bir coğrafyada olmasına rağmen sağlık hizmetlerinden memnuniyet seviyesinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Vali Günaydın, "Zor coğrafyaya rağmen arkadaşlarımızın özverisiyle sağlıkta memnuniyet oranında Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde yüzde 84 civarındayız. Ben bu oranı yakalayan değerli çalışma arkadaşlarıma, katkı veren herkese de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

"43 OLAN AMBULANS SAYIMIZ 52'YE YÜKSELDİ"

Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayan AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, "Bugün 9 tane ambulansın Kastamonu'da merkez ve ilçelerinde hizmet vermek üzere gönderiyoruz. Şuanda 43 olan ambulans sayımız 52'ye yükselmiş bulunuyor. Benimde bu vesile ile sözüm yerine gelmiş oluyor. Hastanemizin yapım inşaatı sürüyor, inşallah yakında zamanda hizmet binalarımızla birlikte Kastamonu'da sağlık alanında daha iyi bir noktaya gelmek istiyoruz. 2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde o günkü Devlet İstatistik Enstitüsünün yaptığı bir çalışma bulunuyor. Sağlıktaki memnuniyet yüzde 41 yani AK Parti'nin iktidara geldiği gün yapılan bir istatistik. En son yapılan sağlıkta memnuniyet anketinde şuanda yüzde 73'le yükseldik. İnşallah daha iyi bir sağlık hizmeti sunmak bizlerin amacıdır. Bu orunlara daha da yükseklere taşımak istiyoruz. Bunu da sağlık çalışanlarıyla birlikte yapacağız" şeklinde konuştu.

"SAĞLIK ALANINDA SON YILLARDA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK"

14 Mart Tıp Bayramı'nın tüm sağlık camiasına hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, "Sağlık alanında AK Parti ile son 10 yılda büyük atılımlar yapıldı. Bazen aklın bile almadığı eleştirileri duyuyoruz. Fakat şu son yıllarda gerek sağlık alanında gerekse Türkiye genelinde yapılan sağlık alanındaki yatırımları kısaca irdelesek bizim yaptıklarımız ortaya çıkacaktır. Bunlarında büyük önem taşıdığını söylemek istiyorum. İnşallah bundan sonrada AK Parti hükümetimiz, sağlık alanındaki yatırımlarını daha çok arttırarak devam edecektir. Geçtiğimiz günlerde inşaatı devam eden yeni 400 yataklı devlet hastanemizi ziyaret ettik. Bu hastane, bölgeye hizmet edecek bir hastanı olacak. Bundan iki yıl önce benim annem Cide'de köyde kalp krizi geçirdi. Bende, bizzat bu süreçte yanında bulundum. Cide'de bir ambulansımız vardı. Annemi, Cide'den Kastamonu'ya yetiştirdik. O günkü şartları biliyorum, buradaki bir hekimimizin mücadelesiyle bugün annem hayatta, onun için sağlık çalışanlarımızın hep zor şartlarda çalıştıklarını biliyoruz. Bizlerde milletvekilleri olarak bundan sonraki süreçte de sağlık alanında en iyi hizmeti sunmak için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi bilmelerini istiyorum" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIK SIKINTILARININ BİTİRİLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ"

Sağlık teşkilatının insanların hayatında büyük öneme sahip olduğunu belirten Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şöyle konuştu: "Bu yüzden 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bütün sağlık çalışanlarımızın günlerini kutluyorum. Vefakarca ve cefakarca çalışan bu teşkilatın yönetiminin çalışmalarında başarılar diliyorum. İlimizde, sağlık yatırımları gerçekten son yıllarda hızla devam etmektedir. Sağlık sorunlarının da biran önce bitirilmesi için elimizden gelen gayreti hep birlikte hep beraber gösteriyoruz. Bugün burada 9 adet ambulansın ilimizde hizmete girmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz ve halkımız için hayırlı olmasını temenni ediyoruz"

"SON ÜÇ YILDA KASTAMONU'YA 26 ADET YENİ AMBULANS TAHSİS EDİLDİ"

Son üç yılda Kastamonu'ya 26 adet yeni ambulans tahsis edildiğini açıklayan Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, şunları söyledi: "Acil yardım istasyon sayımız ise 27'ye çıkmıştır. Sadece 2015 yılında bin 965 trafik kazası olmak üzere 29 bin 28 acil hastamıza hizmet verdik. Bunların 19 bin 643'ü kentsel alanda 9 bin 385 kırsal alanda gerçekleştirilmiştir. Özellikle altını çizerek söylemek isterim ki kentsel alanların yüzde 93'e 10 dakikanın altında müdahale edilmiştir. Kırsal vakaların yüzde 80'ine ise, 30 dakikanın altında müdahale edilmiştir"

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek ambulanslar hizmete alındı. Vali Günaydın ve beraberindekiler, ambulanslar hakkında bilgiler alarak incelemelerde bulundular. Vali Günaydın, ambulanslardan birisinin direksiyonuna geçerek basın mensuplarına poz verdi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu'ya Gönderilen 9 Ambulans, 112'ye Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement