Katar'da Uluslararası İnsani Eylem Konferansı - Son Dakika
Güncel

Katar'da Uluslararası İnsani Eylem Konferansı

"Doğu ve Batı arasında Uluslararası İnsani Eylem Konferansı", Türkiye'den insani yardım kuruluşlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kurumun katılımıyla Katar'ın başkenti Doha'da başladı.

26.03.2017 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Doğu ve Batı arasında Uluslararası İnsani Eylem Konferansı", Türkiye'den insani yardım kuruluşlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kurumun katılımıyla Katar'ın başkenti Doha'da başladı.

Ülkedeki "Hayır Bayramı" (Eid Charity) Derneği tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan konferansa, Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı, İslam Dünyası STK'ları Birliği (İDSB), İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Yeryüzü Doktorları Derneği, Cansuyu, Deniz Feneri Derneği, Beşir Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nın da aralarında bulunduğu yurt içi ve yurt dışından 56 kurum katıldı.

Konferansın açılışında, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Katar Dışişleri Bakanlığından Uluslararası İşbirliği Müdürü Tarık el-Ensari ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Hişam Yusuf da hazır bulundu.

Konferansta konuşan Hayır Bayramı Derneği Genel Müdürü Ali es-Suveydi, "Sorunların iç içe geçtiği ve olayların karmaşık hale geldiği bu dünyada insani yardım faaliyetleri zorlukla yürütülüyor." dedi.

Hayır kurumlarının dünyada yaşanan sıkıntılardan etkilendiğinin altını çizen Suveydi, "Yoksul insanlara yardım faaliyetlerinin önündeki engelleri ortadan kaldırmak amacıyla farklı insani kuruluşlar arasında ortaklık sağlanması" çağrısında bulundu.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık da, Türkiye'nin Suriyeli mültecileri misafir etmedeki çabalarına ve ülkesindeki insani yardım kuruluşlarının dünyadaki insani krizlere yaklaşımlarına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Felaketlerin yaşandığı ülkelerdeki krizlere gerçek çözümler bulunabilmesi için Arap coğrafyasındaki insani yardım kuruluşlarının el ele vererek ortak çaba sarf etmesi gerekiyor."

Konferans kapsamında gerçekleştirilecek 7 oturumda, uzman isimlerin hayır faaliyetleri ve küresel gerçeklerle artan krizlerin gölgesinde yaşanan zorlukların yanı sıra insani projelerin finanse edilmesi, saha çalışmalarında ortaklık sağlanması ve işbirliğinin artırılması gibi konuların da ele alınması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Katar'da Uluslararası İnsani Eylem Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement