Katar Dışişleri Bakanı: Suriye'ye kara gücü göndermek aciliyet kazandı - Son Dakika
Dünya

Katar Dışişleri Bakanı: Suriye'ye kara gücü göndermek aciliyet kazandı

Katar Dışişleri Bakanı: Suriye\'ye kara gücü göndermek aciliyet kazandı

Katar Dışişleri Bakanı, Suriye'ye kara gücü göndermenin aciliyet kazandığını belirterek "Suriye'ye kara birlikleri gönderilmesine ihtiyaç duyulursa bu, koalisyonun liderliğinde olmalı" dedi.

14.02.2016 23:41  Güncelleme: 23:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Tani, Münih Güvenlik Konferansı'nın üçüncü ve son gününde "Ortadoğu'nun yeni jeopolitiği" başlıklı panelde konuştu. El-Tani, DAEŞ ile mücadele için uluslararası koalisyon kapsamında Suriye'ye kara gücü göndermenin daha büyük bir "aciliyet" kazandığını bildirdi.

"KOALİSYONUN LİDERLİĞİNDE OLMALI"

Katar Dışişleri Bakanı Tani, Suriye'ye kara gücü göndermenin aciliyet kazandığını belirterek "Suriye'ye kara birlikleri gönderilmesine ihtiyaç duyulursa bu, koalisyonun liderliğinde olmalı" dedi.

"YENİ BİR PLAN DEĞİL"

Suudi Arabistan ve bazı bölge ülkelerinin, DAEŞ'le mücadele kapsamında Suriye'de kara harekatına hazırlandıkları yönündeki bir soru üzerine Tani, bunun yeni bir plan olmadığını söyledi.

Katarlı Bakan, "Aslında bu uluslararası koalisyonun liderliğini yapan ABD ile planlanmıştı. Eğer Suriye'ye kara birliklerinin gönderilmesine ihtiyaç duyulursa bu koalisyonun liderliği altında olmalı. Suudi Arabistan katılmak istediğini söyledi. Geçen yıl Ekim ayında bizim o dönemki dışişleri bakanımız da DAEŞ'e karşı bir girişim olması halinde bizim de destek vermeye hazır olduğumuzu açıkça ifade etti. Yani bu daha önce planlanmıştı."

Oturumu yöneten gazeteci Lyse Doucet'in, "Şimdi bu daha büyük bir aciliyet mi taşıyor?" sorusuna Tani, "Biz öyle olduğuna inanıyoruz" cevabını verdi.

"OBAMA YÖNETİMİ SORUMLU"

Panelde konuşan ABD Senatosu'nun Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, Ortadoğu'da ve Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmelerden Obama yönetimini sorumlu tuttu.

McCain, Obama yönetiminin Irak'tan askerleri çekme kararının ilk önemli yanlış olduğunu, Özgür Suriye Ordusu'nun etkili bir şekilde silahlandırılması önerisinin geri çevrilmesinin de bir diğer önemli hata olduğunu kaydetti.

"MUNİH'TE VARILAN ANLAŞMA GERÇEKÇİ DEĞİL"

ABD'li Senatör, Suriye'de çatışmaların durdurulması konusunda Münih'te varılan anlaşmayı da gerçekçi bulmadığını belirterek, eleştirdi.

ALMANYA'DAN ÖZ ELEŞTİRİ

Federal Alman Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen, konuşmasında Avrupa ülkelerinin Suriye krizinde hatalar yaptıklarını söyledi.

Hristiyan Demokrat milletvekili, "Bizler Avrupa'da sadece Ukrayna ve Rusya'ya odaklanabilme lüksüne sahip olduğumuzu düşündük, bölgedeki gelişmelere gözlerimizi kapattık" diyerek öz eleştiride bulundu.

Son Dakika Dünya Katar Dışişleri Bakanı: Suriye'ye kara gücü göndermek aciliyet kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • ben deyil biz: Isit durmadan ilerlerken sesiniz nedense cikmiyodu simdi neden bu kadar acilyet kazandi bu is.bence katar arabistan ve turkiye isidi destekliyo pyd ve rusya pilanlarinizi bozdu ve simdi siz ihanet 3lusu kara harekati yapip isidin elindeki yerleride kaybetmemesi icin savas cikaracaksiniz .olsun biz kurtler bundan sonra sizin karsinizdayiz sıkıyorsa buyrun 62 52 Yanıtla
  • Anka: Sebep ne suriye ordusu rakka ya dayandı sayılır 30 km kaldı halep te el nusra nın icabına bakıldıktan sonra sırada orası var diyorlar yani o kadar acil değil 78 4 Yanıtla
  • Habip : Bu millete ne yapsanız yeridir.helal olsun. 56 6 Yanıtla
  • Şeyh Şamil: BOP projesi kapsamında Pkk,Pyd,Ypg,Hpg,Mlkpl,Kck alfabede harf kalmayınca ne yapacaklar acaba.Dansözler bile bu kadar kıvıramaz. 2 dakika adam olun kalleş sürüleri öleceksenizde şerefinizle ölün pislikler.Kalkmış bunların ağa babalarıda ( Abd ve Rusya ) Pyd terör örgütü değildir diyor. 1983 ten beri yıllardır zaten bu Pkk,Pyd,Ypg,Hgb,Mlkpl,Kck vb. isimlerle ortaya çıkan teröristleri bunların hepsini bize bela eden ve bunları besleyen Abd ,İran ve Rusya. Kimi kandırıyorsunuz.Kargalar bile haliniz 15 22 Yanıtla
  • Vvvv: Müslümanlar akıllı davransa dünyaya hukmeder 18 9 Yanıtla
  • ASIM: Eteklerinizdeki taşları dökün,herbirinizde suriyede suçlusun,bizde de 3 ayda esad gidecek diyenler suçlu....Suriye çok can yakmaya devam etmez inşallah. 14 3 Yanıtla
  • hakan özmen: recep efendi arapları cok seviyorsan git onlarla yaşa sakın unutma canım ülkemde türk kürt kıyamete kadar birlikte yaşıcak sizlerde ne ahtı feva var nede samimiyet var 1 3 Yanıtla
  • 12vusar : hade len orda yilardir israil filistine zulum yapiyor sesiniz cikmiyor da 2 1 Yanıtla
  • hopdedik: Kapak resim üç dört aylik resim 2 1 Yanıtla
  • memleket : Kendini Kürtlerin hepsinin temsilcisi sanan Hristiyan toplumun dalkavukculari Sizin yeriniz nerde hazır bir düşünün. deas hariç orada yaşayan masum müslüman insanları bombalamak mı lan insanlık... 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement