Katı Atık Bertaraf Birliği Encümen Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Katı Atık Bertaraf Birliği Encümen Toplantısı Yapıldı

Katı Atık Bertaraf Birliği Encümen Toplantısı Yapıldı

Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği Encümeni geçtiğimiz günlerde birlik başkanı ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın başkanlığında toplandı.

15.06.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği Encümeni geçtiğimiz günlerde birlik başkanı ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'nın başkanlığında toplandı. Toplantıya encümen üyelerinden Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca ve Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu katıldı.

Birlik Başkanı Kadir Kara, Katı atık Bertaraf Tesisini tamamlandığını ve geçici kabulün yapıldığını söyledi. Şu anda tesisin hizmete girecek konuma geldiğini ifade eden Başkan Kara, tesisisin ilk aşamasından bugüne kadar emeği geçen tüm belediye başkanlarına, valilere, milletvekillerine, il genel meclisi başkanlarına, birlik meclis üyelerine, ilgili bakanlık ve kamu kurumlarına Osmaniye adına teşekkür etti.

ÜÇ İLÇEYE TRANSFER İSTASYONLARI KURULACAK

Birlik encümen toplantısında ilçelere transfer istasyonu kurulması kararı alındı. Osmaniye ilinin tüm çöplerinin Katı Atık Bertaraf Tesisine getirileceğini söyleyen Birlik Başkanı Kadir Kara, bu yüzden ilçelere transfer istasyonu kurulacağını ifade ederek şunları dile getirdi:

"Katı atık Bertaraf Tesisimiz il genelini kapsayan bir proje olması nedeni ile ilçelerimizde toplanan çöplerin de tesise aktarması gerekiyor. İlçelerimizde transfer istasyonları kurulması hususunda bugün encümen üyelerimizle bir görüş birliği sağlanmıştır. Bu transfer istasyonları Kadirli, Düziçi ve Bahçe ilçelerimizde yapılacak. En kısa zamanda ihaleye çıkılacak ve bu transfer istasyonları yapıldıktan sonra ilçelerimizdeki çöpler de Osmaniye merkezdeki tesise getirilecektir. Bu sayede Osmaniye ilinini tamamında toplanan çöpler tesisimizde işleme tabii tutulduktan sonra gerekli ayrıştırma yapılıp komposit haline dönüştürülecektir." - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Katı Atık Bertaraf Birliği Encümen Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement