Katı Atık Tesisi Çed Bilgilendirme Toplantısı Tepkiler Üzerine Yarıda Kaldı - Son Dakika
Güncel

Katı Atık Tesisi Çed Bilgilendirme Toplantısı Tepkiler Üzerine Yarıda Kaldı

Katı Atık Tesisi Çed Bilgilendirme Toplantısı Tepkiler Üzerine Yarıda Kaldı

Pamukova İlçesi'nde faaliyet gösteren Katı Atık İşleme Entegre Tesisi'nin kapasite artırımı için düzenlenen ÇED bilgilendirme toplantısı, gerginlik çıkması nedeniyle yarıda kaldı.

24.07.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pamukova İlçesi'nde faaliyet gösteren Katı Atık İşleme Entegre Tesisi'nin kapasite artırımı için düzenlenen ÇED bilgilendirme toplantısı, gerginlik çıkması nedeniyle yarıda kaldı.

Pamukova İlçesi'nin Karapınar semtinde 3 yıl önce kurulan Katı Akım İşleme Entegre Tesisi yetkilileri kapasite artırımı için ÇED bilgilendirme toplantısında sunum yaparken, tesisten çevreye yayılan koku için ciddi yatırımlar yapıldığını, tesise gelen maddelerin açıkta depolanmadığını söyledi. Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı toplantıya katılan Karapınar Mahallesi sakinleri 'Yalan söylüyorsunuz' diyerek tepki gösterdi. Tesisin bahçesine giren kedilerin bile öldüğünü söyleyerek tepki gösteren mahalle sakinlerinden Şaziye Çapkın, çantasından çıkardığı ilaçları göstererek iki senden bu yana tedavi gördüğünü, katı atık tesisinin kendini hasta ettiğini söyledi. Gözyaşı döken Çapkın, "İki senden beri ben bu ilaçları kullanıyorum. Evim tesisin dibinde. Benim evimi satıp gitmem mi lazım? Çoluğum çocuğum bu tesis yüzünden dağıldı. Bir çanta ilaç kullanıyorum ben. İstemiyorum bu fabrikayı burada. Psikolojimi bozuldu" dedi.

Aysel Sarıoğlu ise Geyve, Alifuatpaşa ve Pamukova'nın çöpünün kamyonlarla her gün evinin önünden geçirilerek fabrikaya götürüldüğünü, çöp kamyonlarından akan suların çevreye koku saldığını ifade ederek "Bir çamaşır dahi asamıyoruz. Yola dökülen çöp suları ve fabrikadan yayılan koku çamaşırlarımıza siniyor" diye konuştu.

Bu tepkilere Katı Akım İşleme Entegre Tesisi İş Geliştirme ve Kamu İşleri Yöneticisi Tolga Eren cevap verdi. Eren, tesisin 4-5 yıldan bu yana faaliyet gösterdiğini, 25 yıl daha faaliyet göstereceğini söyleyerek, "Fabrikanın kapatılması veya bir başka yere gitmesi söz konusu değil. Koku konusunda gerekli tedbirler alınacaktır. Vatandaşların şikayetlerini dinledik. Bunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Çözebildiklerimizi en kısa zamanda çözeceğiz. Halkın rahat bir yaşam sürmesi için tüm tedbirlerin alınması için çalışacağız " dedi.

Ancak tepkilerin artması üzerine toplantı yarıda kalırken, mahalle sakinleri dile getirdikleri şikayetlerin kısa sürede giderilmemesi halinde tesisin önünde eylem yapacaklarını söyleyerek dağıldı. - Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Katı Atık Tesisi Çed Bilgilendirme Toplantısı Tepkiler Üzerine Yarıda Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement