Katibimden Yüzme ve Atletizm Şöleni Başlıyor - Son Dakika
Spor

Katibimden Yüzme ve Atletizm Şöleni Başlıyor

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 24'ncüsü düzenlenen Uluslararası Katibim Festivali'nde Yüzme ve Atletizm yarışları 8 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

07.09.2012 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 24'ncüsü düzenlenen Uluslararası Katibim Festivali'nde Yüzme ve Atletizm yarışları 8 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Katibim Festivali kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Kız Kulesi Yüzme Yarışması yine ilgi odağı olacak.

Yüzme Federasyonuna bağlı İstanbul Yüzme İl Temsilciliği ile ortaklaşa olarak Salacak sahili ve Kız Kulesi arasında yapılacak yarışmaya 300'den fazla yüzücü katılacak. 11-20 yaş, 21-30 yaş, 31-40 yaş,

41-50 yaş, 51-60 yaş ve 60 yaş üstü olmak üzere 6 ayrı kategoride gerçekleştirilecek yarışmaya aralarında bu yılın temmuz ayında yapılan Boğazı geçme yarışmasında birinci olan Hasan Emre Musluoğlu ve milli yüzücü Derya Büyükuncu gibi isimlerin de yer alacağı çok sayıda sporcu katılacak.

Katibim Şenliği kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Halk Koşusu ve Atletizm Yarışması ise Harem sahil yolunda yapılacak. Şemsi Paşa'daki Atatürk Anıtı'nın önünden başlayacak yarışmaya bayanlar ve erkeklerde 800'den fazla atlet katılacak. 12 kategoride yapılacak yarışmalar, büyük bayanlarda 8 kilometre, büyük erkeklerde ise 10 kilometre üzerinden gerçekleştirilecek. Yarışmaya Üsküdar Belediyesi'nin Londra Olimpiyatları'nda mücadele eden atletleri de yer alacak. Startını Olimpiyat Şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin, dünyaca ünlü hakemi Cüneyt Çakır ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın vereceği yüzme ve Atletizm yarışlarında dereceye giren sporcular çeşitli para ödülleri ile ödüllendirilecekler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Katibimden Yüzme ve Atletizm Şöleni Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement