Katmeri Simitle Harmanladı, Fark Yarattı - Son Dakika
Güncel

Katmeri Simitle Harmanladı, Fark Yarattı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Katmer yapımından görüntüler Kentteki en eski simit üreticilerinden birinin sahibi İbrahim Aksu'nun açıklamaları Katmeri simitle harmanladı, fark yarattı Gastronomi turizminin önemli kentleri arasında yer alan Gaziantep'in güçlü lezzetleri arasındaki katmerin "simit" hali, müşterilerden ilgi görüyor Üretici Aksu: "Katmeri simit şekline getirerek insanların daha kolay tüketmesini sağladık" ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - UNESCO tarafından gastronomi alanında koruma altına alınan Gaziantep mutfağının ünlü lezzetleri arasındaki katmerin simit şekli verilmiş hali, kolay tüketimiyle müşterilerin ilgisini çekti.

28.06.2016 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Katmer yapımından görüntüler

Kentteki en eski simit üreticilerinden birinin sahibi İbrahim Aksu'nun açıklamaları

Katmeri simitle harmanladı, fark yarattı

Gastronomi turizminin önemli kentleri arasında yer alan Gaziantep'in güçlü lezzetleri arasındaki katmerin "simit" hali, müşterilerden ilgi görüyor

Üretici Aksu:

"Katmeri simit şekline getirerek insanların daha kolay tüketmesini sağladık"

ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - UNESCO tarafından gastronomi alanında koruma altına alınan Gaziantep mutfağının ünlü lezzetleri arasındaki katmerin simit şekli verilmiş hali, kolay tüketimiyle müşterilerin ilgisini çekti.

Gaziantep mutfağında ve kültüründe önemli bir yeri olan, sağdıçların düğün sabahı gelin-damada ikram ettiği katmer, kent halkı için de önemli bir yere sahip.

Şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de merak ettiği katmerin daha fazla ilgi görmesini isteyen bir girişimci, kare şeklinde olan bu lezzeti simit şekline getirdi.

Kısa sürede Gazianteplilerin beğenisini toplayan yeni ürün sayesinde satışlarının arttığını belirten girişimci İbrahim Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1957 yılından bu yana baba mesleği olan simit ve katmer işiyle ilgilendiklerini söyledi.

Katmerin kentin yöresel lezzeti olduğuna işaret eden Aksu, "Katmer, genelde sabah kahvaltısında tüketiliyor. İçerisinde Antep fıstığı, kaymak, şeker bulunur. Hem karın doyurur hem de tatlı ihtiyacını giderir. Gazianteplilerin yanı sıra kente gelen turistlerin de severek tükettiği bir lezzet." dedi.

Katmeri daha fazla ön plana çıkarmaya çalıştıklarını, bu nedenle de ustalarla bir araya gelip bu konuda bir arayışa girdiklerini anlatan Aksu, yaptıkları çalışmada özellikle zaman sıkıntısı yaşayan insanların fast food yemekleri tercih etmesini göz önünde bulundurduklarını dile getirdi.

Aksu, bundan dolayı simit ve katmeri harmanladıklarını ifade ederek "Katmeri simit şekline getirerek insanların biraz daha kolay tüketmesini sağladık. Uzun yıllardır simit, kahke işiyle uğraşıyoruz. Buradan hareketle katmeri klasik şeklinden çıkararak simit şeklini verdik. Böylelikle vatandaşlar, katmeri simit gibi ellerine alıp yiyebiliyor. Gaziantepliler 'simit katmer' dediğimiz bu ürünü çok sevdi. Çok şükür satışlarımız da eskiye göre çok daha iyi." diye konuştu.

"Simit katmerin" klasik şekline göre biraz daha farklı olduğunu belirten Aksu, yeni ürünün eskisine göre daha geç piştiği için daha gevrek olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Katmeri Simitle Harmanladı, Fark Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement