Kato Dağı'nda barış için uçtular - - Son Dakika
Güncel

Kato Dağı'nda barış için uçtular -

Beytüşşebap ilçesinde adı yıllarca terör olaylarıyla gündeme gelen Kato Dağı'nın eteklerinde Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü üyesi 6 sporcu paraşütle uçuş gerçekleştirdi.

20.06.2014 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beytüşşebap ilçesinde adı yıllarca terör olaylarıyla gündeme gelen Kato Dağı'nın eteklerinde Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü üyesi 6 sporcu paraşütle uçuş gerçekleştirdi.

Yıllarca çatışmaların yaşandığı Kato Dağı, çözüm süreci ile sağlanan huzur ortamında artık düğün, klip çekimi, halay ve sportif etkinliklerle adından söz ettiriyor.

Huzur ortamını fırsat bilen Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü üyeleri de Kato Dağı'nda yamaç paraşütüyle atlayış yaptı.

Kato Dağı semalarında yaklaşık 3 saat boyunca uçan paraşütçüler, ilçe halkını gökyüzünden selamladı.

Kato Dağı'nın eteklerinde düzenlenen düğün töreninde davetlilerin halay çektiği sırada gökyüzünde paraşütle uçuş yapılması renkli görüntüler oluşturdu.

- "Spor ve doğa meraklılarını Beytüşşebap'a bekliyoruz"

Halay çeken vatandaşlar barış için uçuş yapan paraşütçüleri alkışladı.

İlçede ilk kez paraşütle uçuş yapıldığını gören vatandaşlar, kulübe üye sporculara yoğun ilgi gösterdi.

Kulüp başkanı Arslan Hamza Algül, yaptığı açıklamada, Beytüşşebap ilçesine gelmek konusunda 3 gün öncesine kadar tereddüt yaşadıklarını ancak ilçeyi ziyaret ettikleri için büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Bölgede huzur, sükunet ve misafirperverlikle karşılaştıklarını vurgulayan Algül, "Kardeşlik ve barış için uçtuk. Heyecanlı ve onur verici bu etkinliği İstanbul, Tekirdağ ve Edirne'de olduğu gibi Beytüşşebap'ta da rahatça gerçekleştirdik" dedi.

"Spor ve doğa meraklılarını Beytüşşebap'a bekliyoruz" diyen Algül, gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez ile vatandaşlara teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kato Dağı'nda barış için uçtular - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement